De Groep Jam, die de concessies van Mercedes-Benz in Hasselt, Bree en Lommel groepeert, is in een exclusief partnership gestapt met volleybalclub Noliko Maaseik. Het garagebedrijf hoopt zo zijn visibiliteit te verhogen, zeker nu een nieuwe vestiging in Dilsen-Stokkem in de steigers staat. Partner Noliko Maaseik wil met de samenwerking de kwaliteitsvolle reputatie op het veld doortrekken naar de omkadering van het team. “Een auto die in orde is, zorgt voor tevreden spelers, en dat vertaalt zich ook in prestaties op het veld,” meent voorzitter Mathi Raedschelders. Hij is trots op het partnership. “De manier waarop deze samenwerking tot stand is gekomen, vertelt heel veel over hoe we staan tegenover elkaar. Zo tekenen we vandaag de contracten, hoewel de spelers al enkele weken met de auto’s rondrijden. Het vertrouwen in elkaar is dus zeer groot.”
Mathi Raedschelders, die het eerste nieuwe shirt van de club overhandigde aan Groep Jam (foto) ziet enkele raakvlakken tussen beide partners. “De focus op kwaliteit hebben we gemeenschappelijk. En ook onze spirit is dezelfde. We hebben beiden de intentie om langdurig samen te werken. Dat doen we bijvoorbeeld ook al 25 jaar met hoofdsponsor Scana Noliko en 18 jaar met kledingsponsor Nike.” En toch heeft Raedschelders bij de besprekingen niet helemaal zijn zin gekregen. “Blijkbaar zitten de verkeersboetes van onze spelers niet in de sponsordeal,” lacht hij.
Limburggevoel
Ook Jan Broos, afgevaardigd bestuurder van Groep Jam (rechts op de foto), is blij met de deal. “Vooral het Limburggevoel is de doorslaggevende factor om deze samenwerking tot stand te brengen,” legt hij uit. “Twee sterke lokale en ambitieuze organisaties, die beiden de top zijn in hun segment… Verder past de uitstraling van Noliko Maaseik helemaal bij die van ons. Hun succes en goede reputatie op zowel nationaal als internationaal vlak, is opmerkelijk. Vandaar dat wij met veel plezier een deal hebben gesloten waarbij de spelers en trainers een gloednieuwe Mercedes A-klasse ter beschikking krijgen.” Het contract geldt voorlopig voor drie jaar. “We hopen ook daarna op een samenwerking voor langere termijn,” besluit Broos.