la reserve resort la rigue knokke

Peter Goossens laat na 3 jaar La Rigue achter zich

KNOKKE - Via een persbericht dat verspreid werd door Belga, hebben Marc Coucke en zijn medevennoot Bart Versluys laten weten dat ze bij La Rigue (het restaurant in hotel La Réserve) afscheid nemen van hun sterrenchef Peter Goossens. Dit overeenkomstig de afspraak die ze in 2021 maakten, waarbij Peter Goossens drie jaar de zaak zou mee helpen opstarten en begeleiden. Coucke en Versluys zijn euforisch over de diensten die Goossens hen bewees. 

Sterrenchef Peter Goossens stopt als chef bij La Rigue in Knokke-Heist. Dat meldt La Rigue maandag via het persagentschap Belga. Het restaurant bevindt zich in hotel La Réserve van Bart Versluys en Marc Coucke. Goossens werkte drie jaar lang om het restaurant uit te bouwen.

Bij de overname van La Réserve in augustus 2021 kondigden Versluys en Coucke aan dat er drie jaar fors zou worden geïnvesteerd om het hotel opnieuw naar de top te brengen. “Vandaag kunnen we met trots stellen dat La Réserve staat waar het thuishoort: in juli 2024 werd de status van 5-sterren superior hotel verworven”, klinkt het.

Positieve evaluatie

“Marc en Bart hadden m’n hulp ingeroepen om La Rigue zo snel als mogelijk op niveau te krijgen”, zo liet Peter Goossens optekenen. ” Het was een voorrecht om deel uit te maken van dit prachtige project en La Rigue te zien groeien tot wat het vandaag is.”

Versluys en Coucke zijn uitermate tevreden over wat Goossens heeft gepresteerd. ”De expertise van Peter was onmisbaar om La Rigue te transformeren tot een culinaire hotspot”, zegt Versluys. “Peter is de grootste culinaire vakman die ik ken en zijn passie is grenzeloos”, aldus de commentaar van Marc Coucke.

foto: archief Mediahuius