Hall 40 Jeroen Jeroen Stessens bereidt in zijn cateringkeuken de gerechten voor het restaurant voor. Foto: AF

Desselse cateraar opent met Hall 40 voor het eerst een eigen gastronomisch restaurant

Op het kmo-bedrijventerrein langs de Turnhoutsebaan in Dessel kan je sinds zaterdag op restaurant gaan. Jeroen Stessens, de zaakvoerder van Partycatering Jeroen, opende er zijn allereerste gastronomische restaurant met een uniek concept en als pop-up.

Een van de units op het bedrijventerrein aan de Turnhoutsebaan in Dessel herbergt sinds zaterdag een pop-up restaurant dat de toepasselijke naam Hall 40 kreeg. “Die naam verwijst niet alleen naar de locatie maar ook naar mijn leeftijd. Onlangs vierde ik er mijn 40ste verjaardag met een groots feest”, knipoogt Jeroen Stessens.

Hall 40 is gevestigd in een bedrijfsunit. Foto: AF

Net die verjaardag lag ook aan de basis van het pop-up restaurant. “Ik werk al sinds mijn 15de in de horeca en al 15 jaar als zelfstandig cateraar”, begint de chef zijn verhaal. “Als cateraar kookte ik steeds op verplaatsing en telkens kreeg ik de vraag van klanten waarom ik geen eigen restaurant opende. Ze zouden dan namelijk allemaal wel eens komen eten. Mijn 40ste verjaardag was op dat vlak een kantelpunt. Ik wilde wel eens iets geks, rebels of eigenzinnig doen en dus open ik gedurende twee maanden een pop-up restaurant.”

De volledige aankleding van het restaurant gebeurde met planten en kruiden. Foto: Hall 40

Jeroen Stessens koos voor zijn pop-up een wel heel unieke locatie en ook een bijzonder concept. “De citrus staat in het middelpunt, samen met nog verschillende andere planten. De volledige aankleding van mijn restaurant gebeurde met planten en kruiden die verwerkt zitten in mijn gerechten. We spreken over een breed gamma van tijm tot een yuzu-boom. In mijn eigen serre staan trouwens 150 verschillende soorten kruiden en fruit en die heb ik grotendeels opgeladen en meegenomen.”

In zijn eigen serre staan 150 verschillende soorten kruiden en fruit. Foto: AF

De Desselse chef huurt het pand gedurende twee maanden, tot 14 februari. “Omdat er sprake is van een pop-up kan ik uiteraard niet mijn hele keuken installeren in de unit. De voorbereidingen tref ik dan ook in mijn vertrouwde keuken, maar de afwerking gebeurt ter plaatse. Het restaurant is voorlopig vier dagen per week open, van donderdag tot en met zondag. Dat is al best druk, want uiteraard werk ik ook nog cateringopdrachten af.”