Joshua bij DOK 54 De alternatieve versie van een steak tartaar van chef Joshua bij DOK 54. Foto: Jan Van der Perre

Alternatieve steak tartaar levert DOK 54 ‘plantaardige’ prijs op

In november zetten 23 Antwerpse horecazaken en grootkeukens een plantaardig gerecht op de kaart. Het publiek werd het meeste wild van de creatie van DOK 54, dat de publieksprijs won. Nog twee andere Antwerpse zaken vielen in de prijzen.

Boon voor A is het concept waarmee de Antwerpse horeca en grootkeukens verleid worden om de menukaart plantaardig te maken’. De chefs worden geïnspireerd via kookworkshops, persoonlijk advies en online inspiratie. Met dit concept willen initiatiefnemers Amy Verbeke en Ariane Louwaege van Mosquito in The Room meehelpen om van lekker plantaardig eten het nieuwe normaal te maken.

Antwerps schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA) reikte de drie Boon voor A-Awards uit tijdens het Eiwitfestival voor Professionals in Antwerpen. “Deze stad profileert zich met groeiend succes als een culinaire reisbestemming en ook als een toekomstproof foodstad”, aldus de schepen.

De publiekslieveling bleek DOK 54 op de Waalsekaai. Die zaak met chef Joshua Coeck verving het rundsvlees in de steak tartaar door rode biet en die versie werd gesmaakt. “We zullen allemaal iets meer groenten moeten eten. Op deze manier dragen we als restaurant ons steentje bij”, aldus de chef.

De Mezzanine ging naar huis met de Award voor het lekkerste peulvruchtengerecht. Schnitzel is dan weer de gelukkige voor het smakelijkste innovatieve gerecht.