jeroen meus

Jeroen Meus kookt om Leuvense slagerij te steunen

Ravioli van konijn met ganzenlever en hertenrug met poivradesaus: het zijn maar enkele gerechten die tv-kok Jeroen Meus samen met Bert en Giel Meewis van restaurant Slagmolen (**) zopas voor het goede doel heeft bereid. Meer nog: het initiatief was goed voor 22.750 euro, een bedrag dat integraal wordt geschonken aan het Rondoufonds, opgericht door de eigenaars van de gekende slagerij Rondou in Leuven, met als doel patiënten te helpen die lijden aan de ongeneeslijke spierziekte van Duchenne.

Het 2-sterren Michelinrestaurant Slagmolen in Oudsbergen viert dit jaar het 30-jarig bestaan en heeft daarom 5 keer een andere topchef uitgenodigd om een exclusief diner te verzorgen. Als laatste in de rij kwam Jeroen Meus over de vloer, de sympathieke Vlaams-Brabantse tv-kok die met zijn programma’s en boeken elke huiskamer én keuken weet te vullen.

“Jeroen Meus is peter van het Rondoufonds”, legt Bert Meewis, chef-kok van Slagmolen, uit. “Het is een organisatie die geld inzamelt om patiënten met de ziekte van Duchenne bij te staan. De eigenaars van de gekende slagerij Rondou in de Pensstraat in Leuven, Filip Rondou en Siona Ven, hebben zelf een zoon die aan de ziekte lijdt en kunnen voor hun fonds alle steun gebruiken. Vandaar dat de opbrengst van onze 5e jubileumavond integraal wordt doorgestort aan het Rondoufonds.”

En dat is niet niks: er wordt maar liefst 22.750 euro (netto) overgeschreven. Hiermee zullen onder meer toestellen worden aangekocht die slaaponderzoek bij Duchenne-patiënten thuis mogelijk maken. Een wereld van verschil…

“We zijn heel blij deze bijdrage te mogen leveren”, zegt Bert Meewis nog. “Daarbij bedanken we uiteraard Jeroen Meus, maar ook wijnhandel Stappato/De Windmolen, Lieben gevogelte, Royal Belgian Caviar en Max Vicca Fotografie, die allemaal een gewaardeerde inspanning hebben geleverd voor het welslagen van deze avond.”