Na de recente score van 14 op 20 in Gault&Millau zitten restaurant Lof en de rest van hotel Reylof in de Hoogstraat niet stil. Op 1 december organiseert het hotel samen met Sevens bags & shoes, juwelier Vanhoutteghem en boetiek Bleu c’est gris een exclusief diner, met een modeshow tussen de gangen door.
“We kiezen heel bewust voor een samenwerking met drie lokale handelaars”, zegt Jessica van Oudheusden, salesmanager van hotel Reylof. “We willen de lokale economie steunen en Gentenaars tonen dat ons restaurant ook toegankelijk is voor wie niet bij ons overnacht. Voor sommige mensen is de drempel hoog en die willen we wegnemen.”
Aparte verkoopruimte
De avond omvat niet alleen dineren en kijken naar de nieuwe collecties van de drie Gentse winkels; er kan ook worden geshopt. “Elk van de handelaars krijgt op de eerste verdieping een ruimte ter beschikking om klanten te ontvangen”, zegt Van Oudheudsen. “We verwachten voornamelijk dames, maar heren zijn uiteraard meer dan welkom.”
De plaatsen zijn beperkt. Wie erbij wil zijn, betaalt 225 euro inclusief aperitief, gastronomisch diner en dranken zoals champagne en wijn, modeshow en goodiebag. Het menu is gebaseerd op een nieuw menu dat chef Paul De Groote eind november lanceert in Lof.