Van der Valk Park Lane Van der Valk Park Lane, pal tegenover het Stadspark, opent op 3 december de deuren. Foto: SVDE

Van der Valk opent tweede Antwerpse hotel, met zicht op Stadspark én in voormalig luxe woonzorgcentrum

Met zicht op het Stadspark, in de Van Eycklei, opent binnenkort het tweede Antwerpse Van der Valk-hotel. De Nederlandse horecafamilie, met zo’n 120 hotels in vijf landen, mikt met vier sterren aan de gevel op het hogere segment. “In Van der Valk Park Lane heb je vanaf 160 euro een kamer, voor een suite reken je het dubbele.”

Er dwarrelt nog behoorlijk wat stof door de lucht terwijl de eerste lichting hotelmedewerkers kennismaakt met de nieuwe werkplek. Tot het laatste moment zijn werkmannen druk bezig om alle 175 kamers klaar te krijgen.

“Op 3 december openen we de deuren”, vertelt Willem Polman. Hij is samen met neef Cas Polman hoteleigenaar, al vinden ze hotelier leuker klinken. “Was Gazet van Antwerpen twee weken geleden op visite gekomen, jullie hadden ons voor gek verklaard. Zo zie je maar: als je doorwerkt, kan het snel gaan.”

Het gebouw waar Van der Valk z’n tweede Antwerpse vestiging, na het hotel op de Luitenant Lippenslaan, opent, had al wel voldoende grandeur om op verder te bouwen. Het opende zo’n dertig jaar geleden als hotel en werd in tussentijd ook een tijdlang omgevormd tot luxe-woonzorgcentrum.

Willem (rechts) en Cas Polman, neven en eigenaars van Van der Valk Park Lane. Bij hen zit Lotte Van Baak, general manager van het hotel. Foto: Sarah Van den Elsken

“Anders hadden we dit alles niet op zo’n korte tijd klaar kunnen krijgen”, vertelt Willem. “Ruimtelijk zat het al goed in mekaar: we hoefden geen andere indeling te maken. En er zijn wel meer zaken die we hebben behouden, zoals de mooie vloer. Wil je die vandaag nieuw laten aanleggen, dan ben je een fortuin kwijt. En het past ook binnen ons duurzaamheidsbeleid: waarom alles zomaar afbreken als het esthetisch én praktisch nog perfect kan dienen? We pakken iedere ruimte aan, maar de ene al wat groffer dan de andere.”

“Was Gazet van Antwerpen twee weken geleden op visite gekomen, jullie hadden ons voor gek verklaard. Zo zie je maar: als je doorwerkt, kan het snel gaan”

Willem Polman

“Daarnaast zijn alle daken vernieuwd en geïsoleerd, en is er in het hele pand geen TL-lamp meer te vinden. Volgend jaar willen we dan verder investeren in, onder meer, zonnepanelen. We hebben al veel zaken energiezuinig kunnen maken.”

Elixir d’Anvers

Wat er wel nieuw: de reusachtige bar. “Daar heeft een woonzorgcentrum, luxueus of niet, minder nood aan”, glimlachen Willem en Cas. “Net als het ontbijtbuffet en de open keuken. We willen het hotel trouwens ook openstellen voor niet-gasten. Zo kan iedere Antwerpenaar hier van lekker eten of een hapje, een gezellige cocktail en een lekker wijntje komen genieten.”

De open keuken, waar chef-kok Dylan Sevenans meer dan eens zijn ‘signature dish’ zal klaarmaken. “Een gepocheerde oester in beurre blanc.” Foto: Sarah Van den Elsken

Aan de bar, die net als het restaurant niet alleen voor hotelgasten geopend zal zijn, kan je ook Antwerpse drankjes krijgen. “Elixir d’Anvers of een Bolleke? Natuurlijk hebben we dat.” Foto: Sarah Van den Elsken

Tafeltjes aan de ruime bar. Foto: Sarah Van den Elsken

Aan welke kaart men zich mag verwachten? “We gaan voor de klassieke Franse keuken met een twist”, vertelt chef-kok Dylan Sevenans. Hij was voordien souschef bij hotel Radisson Blu op het Astridplein. “Ik werk graag met streekproducten en lokale leveranciers. Voor het ontbijt werken we met een buffetformule, maar kan je ook à la carte bestellen. Mijn signature dish? Een gepocheerde oester in beurre blanc. En in de bar drinkt wie dat wenst, uiteraard, een Elixir d’Anvers of een Bolleke.”

De avond voordien doorgezakt en iets te veel van die Antwerpse gele godendrank gedronken? “Dan helpt een frisse duik in ons indoor zwembad misschien wel”, vertellen Cas en Willem. “Er zijn ook een fitnessruimte, sauna, stoombad,…”

Aan het wellnessgedeelte van het hotel wordt nog volop gewerkt. Foto: Sarah Van den Elsken

Antwerpen heeft al wel wat luxueuze hotels. Waar plaatsen we deze nieuwe Van der Valk in dat rijtje? “Als Madonna komt optreden in het Sportpaleis, is ze ook hier welkom, hoor”, lacht Willem. “Maar het is niet de bedoeling om er een vijfsterrenhotel, wat het vroeger ooit was, van te maken. Dat segment is verzadigd in deze stad. Al willen we er wel tegenaan schuren met onze service en ons interieur.”

“Ik werk graag met streekproducten en lokale leveranciers. En in de bar drinkt wie dat wenst, uiteraard, een Elixir d’Anvers of een Bolleke De Koninck”

Dylan Sevenans

De kamers dan. “De prijzen zijn, zoals dat gaat in het hotelwereldje, afhankelijk van vraag en aanbod”, vertellen Cas en Willem. “Maar je zal hier vanaf 160 euro een kamer, tussen de 26 en 30 vierkante meter groot, kunnen boeken. De suites, met een prachtig zicht over het Stadspark, hoge plafonds, een eigen ‘woonkamertje’ en een inloopdouche én bubbelbad, zullen het dubbele kosten.”

Een standaardkamer. In de suites werd nog volop getimmerd en geboord. Foto: Sarah Van den Elsken

Een (deel van een) suite in wording. Let vooral op de hoge plafonds en het zicht op het Stadspark. Foto: Sarah Van den Elsken

Het zicht op de vijver van het Stadspark vanuit een van de suites. Foto: Sarah Van den Elsken

“Een kleine wandeling, door het prachtige park als je wil, en je staat in het centrum van Antwerpen”

Willem Polman

“In het andere Van der Valk-hotel in de stad heb je ook nog dat business-segment, wat hier minder aan bod komt”, gaan ze verder. “Al hebben we ook in de Van Eycklei grote ruimtes die afgehuurd kunnen worden voor vergaderingen en, wie weet, zelfs voor een bruiloft of andere feesten. Al willen we wel rekening houden met de buurt – het gebouw zit pal in een woonwijk. Al te luid of te laat kan het niet worden.”

“Dat maakt natuurlijk ook dat we pal in de stad liggen”, besluiten Willem en Cas. “Een kleine wandeling, door het prachtige park als je wil, en je staat in het centrum van Antwerpen.”

Foto: Sarah Van den Elsken

Foto: Sarah Van den Elsken

Foto: Sarah Van den Elsken

Foto: Sarah Van den Elsken