Friturist Patrick Gauthier is geen onbekende in Rijmenam. Zijn broer runt er Den Bombardon. In Keerbergen hield hij zelf ooit nog danscafé Que Pasa? open. Zijn zelfstandige job in pleister- en bezettingswerken moest hij aan de kant schuiven door fysieke problemen met zijn schouders. “Intussen werk ik bij de mobiele ploeg van Sport Vlaanderen”, vertelt hij. “Ik sta er in voor allerlei kleinere herstellingen aan gebouwen. Het is een heel leuke job die ik wil blijven doen, maar na mijn uren heb ik nog behoorlijk wat energie over.”
Frituur De Dreef sloot zo’n jaar geleden de deuren. Patrick raakte aan de praat met de eigenaar van het pand en kwam tot een overeenkomst om er weer een frituur in te vestigen. “Wat goed was, hebben we behouden. De rest wilden we verbeteren”, zegt Patrick.
“Ik wilde de zaak een frisse en nieuwe look geven. Ze is nu warmer en gezelliger aangekleed. We hebben zo’n maand of twee in het pand gewerkt om het naar onze hand te zetten. Ook de huisbaas heeft allerlei vernieuwingen aangebracht om het voor mij makkelijker te maken.”
Kwaliteit en service
Als nieuwe frituuruitbater was het voor Patrick belangrijk om iemand met ervaring aan zijn kant te hebben. “Ronaldo heeft verschillende jaren in De Dreef gewerkt en zag het zitten om de schouders mee onder een nieuwe zaak te zetten als vaste medewerker”, zegt hij. “Hij is de man waar ik nu zelf veel van leer. Mocht hij niet op mijn voorstel zijn ingegaan, had ik de sprong misschien niet gewaagd. Voor mij neemt zijn aanwezigheid veel stress weg. Het biedt ons ook de kans om extra aandacht te besteden aan kwaliteit, service en netheid.”
Met die kwaliteit en klantvriendelijkheid wil de zaakvoerder zich onderscheiden van andere frituren. “Een goed contact met de klanten is voor mij heel belangrijk”, zegt Patrick. “In een dorp als Rijmenam ligt dat anders dan in een stad. Je moet de mensen kennen. Als er iets goed is, gaat dat in een dorp heel snel de ronde, maar als het tegenvalt, gaat het nog sneller. Een foutje kan altijd gebeuren, maar dat moeten we tot een absoluut minimum beperken.”
Themaweken
“We leveren ook heel wat inspanningen voor de kwaliteit van ons aanbod”, zegt Patrick. “Voor onze brochettes ben ik bijvoorbeeld bij verschillende slagers langsgeweest om er de beste uit te pikken. Het zijn geen brochettes die je zomaar met duizend stuks ineens koopt. We gaan ook werken met een soort van themaweken. Zo zal er bijvoorbeeld eens een week van de goulash, van de balletjes in tomatensaus of van de vol-au-vent plaatsvinden. Die zaken zullen dus niet voortdurend beschikbaar zijn, maar als ze er zijn, serveren we ze handgemaakt en volgens de regels van de kunst. We gaan niet zomaar een blik opentrekken.”
Je vindt de nieuwe zaak op het Gemeenteplein 16a in Rijmenam. Klanten kunnen er terecht van 16.30 tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag is de zaak open van 16.30 tot 23 uur. De vaste sluitingsdag is op dinsdag.