Stoffels Tomaten laat er alvast geen twijfel over bestaan: de onderneming uit Rijkevorsel gaat voor 100% smaak en 100% natuurlijk. “Met bijna 30 jaar ervaring in het telen, verpakken en commercialiseren van tomaten durven we onszelf gerust dé tomatenspecialisten noemen”, valt managing directer Petra Veldman met de deur in huis.
“Alles begon met een droom van Paul Stoffels om een eigen tuinbouwbedrijf te starten. De onderneming evolueerde naar een modern tuinbouwbedrijf met ongeveer 40 hectare glastuinbouw in eigen beheer. Met een heel gedreven team van circa 300 medewerkers telen, verpakken en verhandelen we allerhande smaaktomaten, geproduceerd met respect voor de natuur en inspelend op de huidige maatschappelijke gevoeligheid voor gezond en gemakkelijk eten.”
Lees ook: Deze 5 toppers maken kans om Hét Product Made in Kempen te worden
“Het Stoffels-smaakteam zoekt steeds nauwgezet naar nieuwe variëteiten voor het samenstellen van een uniek assortiment. De rassen worden geselecteerd op basis van onberispelijke kwaliteit, unieke smaak en smaakvastheid. We ontwikkelen innovatieve verpakkingsconcepten die we leveren aan nationale en internationale retail, maar ook de groothandel en speciaalzaken beschouwen we als gedroomde partners om onze producten tot bij de eindconsument te krijgen.”
Hoe zou je Toma’Amoris precies omschrijven?
“Toma’Amoris is een rijke basis tomatensaus met een smeuïge textuur, gemaakt van kerstomaatjes recht uit de serre van Stoffels Tomaten. De saus, die eindeloze toepassingsmogelijkheden heeft, is vrij van bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen.”
Waar wordt Toma’Amoris geproduceerd?
“De productie start in onze eigen serre, waar we de overproductie van onze kerstomaten in de zomer reserveren voor onze saus. De receptuur en de productie ervan gebeurt in samenwerking met het jonge team van de West-Vlaamse sausmakers Frans en Bertha BV.”
Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor dit product?
“Bij Stoffels Tomaten zijn we steeds op zoek naar circulaire stromen die passen in ons duurzaamheidsverhaal en we onderzoeken steeds de mogelijkheden om zo weinig mogelijk afvaf te produceren en daar waar mogelijk afvalstromen om te buigen tot grondstof.”
“Voor onze tomatensaus gaan we aan de slag met het idee uit grootmoeders tijd, waarin op het einde van een warme zomer de overproducties aan tomaten worden verwerkt tot sap en saus om de winter door te komen. In periodes van overproductie maakt Stoffels heerlijke saus met tomaten die op hun toppunt zijn van smaak. Maar ook tomaten met een niet-perfect uiterlijk gaan mee in de pot.”
Waarom zijn jullie zo trots op specifiek dit product?
“Toma’Amoris is een saus om van te houden, krachtig van smaak, smeuïg van textuur en goed geconcentreerd waardoor het niet zo vloeibaar is als vele andere sauzen. Onze lokale tomatensaus is gemaakt van 100% Belgische tomaten en is 100% natuurlijk. Het product sluit naadloos aan bij de ambitie van Stoffels om met veel passie te blijven werken aan een duurzaam en innovatief verhaal waarbij ook een nauwe samenwerking met onze partners essentieel is.”
Wie zijn de voornaamste kopers van Toma’Amoris?
“Ons doelpubliek is breed, maar we bereiken vooral de meerwaardezoeker die belang hecht aan Belgische kwaliteit, duurzaamheid en convenience. De ruime toepassingsmogelijkheden maken de saus geliefd bij gezinnen met kinderen, studenten, alleenstaanden, hobbykoks en masterchefs. We houden de prijs bewust democratisch en verdelen de saus ook via onze eigen webshop.”
“Voor de verdeling van de saus hebben we met Foodbag een waardige partner gevonden die, gedreven door gemeenschappelijke waarden, de Toma’Amoris integreert in hun recepten”, besluit Petra Veldman.