Zaakvoerster Evi De Paep is na de coronapandemie begonnen met het maken van haar eigen vegan granola, nadat ze haar goesting niet vond tussen die in de supermarkten. Nu kan je haar ambachtelijke granola vinden in de twee Spar-winkels in Mechelen onder de naam Boost by Evi. Ze ging ook een samenwerking aan met ontbijtbar Charlies in Antwerpen. Boost is een echte ‘onewomanshow’, Evi doet namelijk alles zelf. Van het bedenken tot het produceren en verpakken van de granola, alles wat erbij komt kijken om een onderneming te runnen komt op haar schouders terecht.
Wat is er speciaal aan de granola en waar wordt ze gemaakt?
“De vegan Boost-granola wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zit bomvol vezels en antioxidanten waar je energie van krijgt. Wat de granola onderscheidt van anderen, is dat ze gemaakt wordt met 100 % notenpasta’s en wordt vervaardigd in mijn eigen oventje in Mechelen.”
Hoe ben je op het idee gekomen voor de granola?
“Al jarenlang ben ik gepassioneerd door voeding en specifiek door het creëren van unieke ontbijtjes. Daarbij botste ik al snel op het beperkte aanbod aan gezonde granola’s in de supermarkten. Dus besloot ik maar mijn eigen granola te maken.”
Waarom ben je zo trots op specifiek dit product?
“Ik ben er trots op omdat ik de granola volledig zelf heb samengesteld met verse ingrediënten. Het is een gezond en lekker alternatief voor andere ontbijtgranen, die vaak vol bewaarmiddelen en verborgen suikers zitten. Het idee dat mijn product bij kan dragen aan een goede start van iemands dag, geeft me enorm veel voldoening.”
Wie zijn de voornaamste kopers van jullie product?
“De kopers van mijn granola zijn vooral mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid en waar ze hun lichaam mee willen voeden. Mensen die hun gezonde levensstijl niet willen opgeven voor een lekker ontbijt kunnen bij Boost terecht.”
Zal Boost zich met de zelfgemaakte granola een jaar lang Het Product Made in Mechelen kunnen noemen? De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 19 november in de Predikherenkerk in Mechelen.