lim-burger

Nieuw: halfslachtige Lim-burger

Het Ciago Foodlab, een initiatief van Provincie Limburg, heeft samen met de Alkense hoeveslagerij Mattes een nieuwe soort hamburger ontwikkeld. De snack is niet vegetarisch, maar bevat wel minder rundsvlees dan gewoonlijk en is verrijkt met een mengsel van champignons, aubergine en uit. Deze 'hybride' hamburger kreeg de naam L-I-M-burger, wat niet alleen verwijst naar onze provincie, maar ook de afkorting is van Less Is More.

Het Ciago Foodlab, geïnitieerd door Provincie Limburg, ondersteunt startende ondernemers en bestaande voedingsbedrijven op vlak van productontwikkeling. “In het kader van de Week van de Smaak (1-10 november) hebben we de totstandkoming van de L-I-M-burger mee mogelijk gemaakt”, zegt gedeputeerde voor Landbouw en Platteland, Inge Moors. “Dat is het resultaat van een denkoefening om een kleurrijker, gevarieerder én lekkerder bord te serveren. De burger bevat minder vlees en meer groenten. Maar het is en blijft een smakelijke snack.”

“We hebben het rundvlees van hoeveslagerij Mattes aangevuld met champignons, aubergine en ui”, zegt Steve Bonnyns, die als fooddesigner aangesloten is bij Ciago Foodlab. “In plaats van het een hybride hamburger te noemen, kozen we voor de naam L-I-M-burger. Dit verwijst niet alleen naar de oorsprong van de ingrediënten, namelijk lokaal rundsvlees, maar ook naar Less Is More (LIM).”

Het is de bedoeling om het product nu verder in de markt te zetten. De L-I-M-burger kan voor het eerst worden geproefd bij Rudy Rampelberg van PXL-Catering.