Hendrik Dierendonck heeft het zelf over een mijlpaal. “Het betreft niet zomaar een slagerij, maar een echte épicerie die bruist van lokale smaken en ambachtelijke producten”, vindt de ondernemende West-Vlaming zelf. “Ook hier draait alles om ons vertrouwde vakmanschap en ruwe essentie van goed vlees – precies zoals het hoort. Gelegen aan de Chaussée de Tervuren 133, willen we hier een ontmoetingsplek creëren voor de fijnproever.”
Naast het kenmerkende terroir vlees, vind je er een zorgvuldige selectie van lokale delicatessen: vers gebakken brood, ambachtelijke kazen, seizoensgroenten, en producten die het woord “fijn” herdefiniëren. “Dit is de plek waar de geur van hoevekip aan het spit je tegemoetkomt, waar je over de middag aanschuift aan de lange tafel voor een broodje charcuterie, en waar je met een gerust hart de tijd neemt om te genieten van wat echt goed is”, zo beschrijft Dierendonck zijn investering in Waterloo. “Minder maar beter, dat blijft onze belofte. Dit nieuwe atelier is meer dan ooit het bewijs van ons diepe respect voor het terroir. Een bastion voor wie weet wat echt goed is.”
Een begrip
Het verhaal van Dierendonck begon in 1970, toen de eerste slagerij zijn deuren opende. Sindsdien is het merk in de tweede generatie een begrip geworden, met vestigingen in verschillende plaatsen in België.
Hendrik Dierendonck heeft een eigen boerderij aan de rand van Veurne waar hij zijn dieren ‘cultiveert’. In thuisbasis Koksijde (Sint-Idesbald) runt hij ook een klasrijk vleesrestaurant dat steevast lovende kritieken oogst. Daarnaast telt Dierendonck nog een handvol beenhouwerijen die beschouwd worden als speciaalzaken. In West-Vlaanderen gaat het om Kortrijk, Knokke en Nieuwpoort.
foto: Dierendonck archief