gaultmilau-2025-mechelse-restaurants Chef-kok Stef Buelens (links) en Chef-kok Zino Jacobs van Ember zagen hun score de hoogte in gaan. Foto: Joris Herregods, Joren De Weerdt

De Mechelse regio in de nieuwe Gault&Millau: vier nieuwkomers en drie stijgers

Onder het toeziend oog van restauranthouders, journalisten en partners stelde Gault&Millau maandag de nieuwste editie van haar restaurantgids voor. In de 22e editie krijgen voor de regio Mechelen drie culinaire hotspots een hogere quotering.

Met haar gids zet Gault&Millau jaarlijks de beste restaurants van het land in de schijnwerpers.

Enkele Mechelse zaken zagen hun quotering in de goede richting bewegen. Drie eetgelegenheden uit de streek gingen erop vooruit ten opzichte van vorig jaar. De culinaire graadmeter verwelkomde ook vier Mechelse Gault&Millau-debutanten.

De Mechelse stijgers zijn:

Lesco uit Mechelen (van 13.5 naar 14)

De Fortuyne uit Mechelen (van 12.0 naar 13.0)

Ember uit Mechelen (van 12.0 naar 13.0)

De Mechelse nieuwkomers zijn:

Tabernakel uit Bonheiden met 13.0

Biestro H-Eat uit Bornem met 12.5

Maillard uit Mechelen met 12.0

Délice uit Putte met 12.0