JOELS Joels van chef Johan Ariën (l) stijgt van 13.0 naar 13.5. — © AF

Kempense regio scoort sterk in de nieuwe Gault&Millau: dit zijn de vijf nieuwkomers en tien stijgers

Onder het toeziend oog van restauranthouders, journalisten en partners stelde Gault&Millau maandag de nieuwste editie van haar restaurantgids voor. In de 22ste editie blijkt de Kempense regio erg goed te scoren.

Met haar gids zet Gault&Millau jaarlijks de beste restaurants van het land in de schijnwerpers. In de editie van 2025 scoren de Kempense chefs bijzonder goed. Tien restaurants krijgen een hogere quotering dan vorig jaar en ook enkele Kempense eetgelegenheden vieren hun debuut in de gids.

De Kempense stijgers zijn:

  • Colette uit Westerlo (16.5-17.0)
  • Hert uit Turnhout (15.0-15.5)
  • La Belle uit Geel (14.5-15.0)
  • Seir uit Kasterlee (14.5-15.0)
  • Julienne uit Herentals (13.0-13.5)
  • Joels uit Laakdal (13.0-13.5)
  • Bink uit Turnhout (13.0-13.5)
  • Alice Gastronomia uit Westerlo (13.0-13.5)
  • Remise uit Gierle (12.0-12.5)
  • De Boesjerie uit Westerlo (12.0-12.5)

De Kempense nieuwkomers zijn:

  • Denis uit Olen met 13.0
  • Roosendaelhof in Geel met 12.5
  • Omen uit Mol met 12.5
  • De Martino uit Meerhout met 12.0
  • Hangaar 5 by Domein Witbos uit Noorderwijk met 12.0