koen nolmans toychamp

Familie Nolmans koopt 200 speelgoedwinkels in Nederland

Het Genkse familiebedrijf Toychamp, vandaag eigenaar van 41 eigen speelgoedwinkels in België en Nederland, en meerderheidsaandeelhouder van Dreamland (nog eens 48 winkels), heeft een akkoord bereikt voor de overname van Intertoys. Deze Nederlandse keten telt maar liefst 200 vestigingen en maakt van Toychamp nu de marktleider in de Benelux.

ToyChamp werd opgericht in 2001 door CEO Koen Nolmans samen met zijn broers. Het Genkse bedrijf telt
41 grote speelgoedwinkels: 15 in België en 26 in Nederland. Daarnaast heeft ToyChamp een meerderheidsbelang in Dreamland, goed voor 48 winkels in België. Bij deze groep komen nu nog 200 vestigingen van Intertoys, de marktleider in Nederland. Toychamp heeft hierover een overeenkomst bereikt met Mirage Retail Group (MRG), eigenaar van Intertoys. Mits goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, wordt de groep van de familie Nolmans nog voor het jaareinde officieel de grootste speelgoedhandel van de Benelux.

Koen Nolmans, CEO van ToyChamp, is tevreden dat de deal rond is: ”Wij hebben als familiebedrijf een rotsvast geloof in de magie van fysiek winkelen. Aangevuld met een sterke online propositie, past Intertoys perfect bij de belevingswinkels van ToyChamp.”