escape to unwind Foto: Joren De Weerdt

Partners Eva en Kris openen B&B met wellness en ruimte voor events in Grasheide

Plan je een romantisch uitje, een privéfeest of een bedrijfsevent? Dat kan vanaf begin december bij Escape to Unwind in Grasheide (Putte). Eva Taes en Kris Heylen (beiden 47) gaan hun nieuwe B&B en wellness in bijberoep runnen.

Zaakvoerders Eva en Kris waren al even zinnens om samen te gaan wonen. Ze hebben ook een woning in Spanje. Daar kreeg Eva een melding van panden in België die hen mogelijk zouden interesseren. Zo werd het koppel verliefd op een gerenoveerde hoeve met bijgebouw op de Schrieksesteenweg in Grasheide. Wonen gaan ze er combineren met hun passies.

“Ik ben al 22 jaar beroepsonderofficier bij de brandweer in Mechelen, maar van opleiding ben ik kok”, zegt Kris. “Ik heb nog een restaurant gehad in Mechelen. Horeca is me dus niet vreemd. Mensen soigneren en hen een fijne tijd bezorgen, heb ik altijd graag gedaan.”

Eva werkt als personeelsverantwoordelijke bij een tandartsengroepspraktijk. Ze heeft dus behoorlijk wat organisatorisch inzicht. “Ik volgde ook allerlei opleiding in de health- en beautysector en had een tijdje een schoonheidssalon in bijberoep”, vertelt ze. “In onze nieuwe zaak kunnen we onze kwaliteiten combineren.”

Vespa

Eva en Kris speelden met het idee om in Spanje een B&B te lanceren, maar er is nog te veel dat hen hier houdt. Toen ze het pand in Grasheide tegenkwamen, zagen ze de kans om een stukje van hun droom te realiseren in België. De verkopers verhuurden het al als vakantiewoning met wellness. Eva en Kris gaan nog een stapje verder.

“Het wordt een B&B met privéwellness, maar je kunt hier tijdens de weekends ook terecht voor een luxeontbijt”, zeggen ze. “Een gastronomisch diner kan er ook bijkomen. We hebben zeven Vespa’s die je kunt huren voor een uitje of een teambuildingevent.. Ze zijn uitgerust met een gps waarin een aantal routes zitten langs trekpleisters in de streek. Je kunt ook een uitstap plannen naar het Kasteel van Horst of je kunt eigen routes opladen. Voor onderweg kan je een picknickmandje bestellen.”

In totaal stellen Eva en Kris vier kamers van verschillende groottes ter beschikking, met of zonder wellness. Je kunt bij hen ook allerlei events plannen, van een huwelijksfeest tot een personeelsfeestje of een seminarie. “Als de B&B niet is volgeboekt, kan je hier overdag de wellness komen gebruiken”, zeggen ze. “De mogelijkheden zijn haast eindeloos.”

Positieve reacties

Eva en Kris zijn van plan om hun nieuwe zaak te blijven combineren met hun vaste jobs. “Als alles goed draait, kan het zijn dat we ons aanbod nog wat uitbreiden”, zeggen ze. “In de zomer zouden we misschien een pop-upzomerbar kunnen organiseren of we zouden ons assortiment nog kunnen versterken met bijvoorbeeld gelaatsverzorging of massages.”

De B&B en wellness gaan open vanaf begin december. Vanaf 10 november kan je al wel bij Eva en Kris terecht voor de luxeontbijten. Op zondag 20 oktober stelden ze hun nieuwe zaak voor aan genodigden. Ook een aantal toevallige passanten daagde op.

“Onze bezoekers vonden het er nog mooier uitzien dan op onze foto’s”, zeggen ze. “Ons boekingssysteem moet nog op punt gesteld worden, maar je kunt ons inmiddels telefonisch, per mail of via WhatsApp al wel vlot bereiken. Nog belangrijk: tijdens onze verhuizing konden we rekenen op enorm veel steun van collega’s, vrienden, familie en onze ouders. We zijn hen daar enorm dankbaar voor. Alleen waren we hier niet in geslaagd.”