india-reizen-taj-mahal_mini

Voka West-Vlaanderen organiseert met 7 bedrijven van hier de eerste Talentmissie naar India

KORTRIJK - Voka West-Vlaanderen organiseerde een eerste Talentmissie naar India, waar de steden Dehli, Pune en Mumbai werden aangedaan. Zeven West-Vlaamse bedrijven, en niet de minste, reisden mee. In de zoektocht naar talent, wil Voka West-Vlaanderen ook 'verstandige migratie' promoten uit landen als India, Mexico en Brazilië.   

In India werd unilateraal gepeild naar de mogelijkheid om technische profilenen aan te werven. Er werd op verschillende niveaus aan prospectie gedaan. Zo werden een reeks  bezoeken ingepland bij Vlaamse bedrijven met een eigen vestiging ter plaatse. Daarnaast werden ook de Belgische diplomatieke kanalen (ambassade, consulaat) geconsulteerd. Finaal werden ook Indische hogescholen en lokale HR-bedrijven bezocht waar technische profielen worden klaargestoomd of  worden aangeboden.”

“De interesse was aan weerszijden groot en er is al sprake van concrete resultaten”, aldus Davy Maes namens Voka West-Vlaanderen. “Uiteraard komt er bij een eventuele aanwerving een en ander om de hoek kijken, want er zijn nu eenmaal cultuurverschillen. Zo is het belangrijk dat Indiërs die in onze contreien willen komen werken, het Engels en het Nederlands machtig zijn. Een noodzakelijke opstap voor inburgering. Indiërs zijn ook family people, dus is het belangrijk dat ze hun gezin kunnen meebrengen.”

De bedrijven uit West-Vlaanderen mikken in de eerste plaats ook op mensen met ervaring. Als alle voorwaarden voldaan zijn, dan wordt er in principe een contract voor onbepaalde duur aangeboden. Voka West-Vlaanderen heeft het over een zeer geslaagde missie die perspectief biedt voor toekomstige rekrutering. Nu is het aan de politiek om ook het juiste kader te scheppen en de procedures te vereenvoudigen.