Coretec Dôme

Brugse eventbedrijf Group 24 wil Oostendse baskettempel Coretec Dôme ook uitbaten voor muziekavonden

OOSTENDE - BC Oostende, de bijzonder succesrijke professionele basketbalkclub, en het Brugse eventbedrijf Group 24 hebben een akkoord bereikt over de verdere uitbating van de Coretec Dôme. Er zal vanaf 2025 niet alleen basketbal worden gespeeld, maar er zullen ook concerten doorgaan in de baskettempel die maximaal tot 5.000 mensen kan herbergen. 

BC Oostende wil de vaak leegstaande ruimte beter rentabiliseren. Concerten kunnen perfect in dat plaatje passen. De eerste affiches zijn al aangekondigd voor het voorjaar van 2025. Zo zullen de succesrijke West-Vlaamse groep Brihang en de meidengroep K3 de zaal doen vollopen.

Vooortaan zal de Coretec Dôme dus een multifunctioneel karakter hebben, zo benadrukt Group 24. Er zullen muziekconcerten kunnen doorgaan, maar ook theaterproducties of grote bedrijfsevents. Group 24 laat weten dat niet alleen de vaste zitjes zullen gebruikt kunnen worden, maar dat ook het middenplein (he basketveld zelf zeg maar) zal kunnen gebruikt worden om mensen te plaatsen. Beide partijen – BC Oostende en Group 24 – benadrukken dat hun aanbod complementair is aan wat het casino van Oostende te bieden heeft.

De Coretec Dôme is zo genoemd naar het succesrijke en unieke Oost-Vlaamse vloerbekledingbedrijf Coretec van CEO Jan Dossche. Coretec is één van de hoofdsponsors van basketbedrijf BC Oostende.