m2oqhxn3 CEO Paul Gheysens / COO Siham Rahmuni.

Topvrouw Quares wordt chief operating officer bij Ghelamco

Het vastgoedbedrijf Ghelamco van zakenman Paul Gheysens krijgt een Chief Operating Officer (COO). Het gaat om de Antwerpse Siham Rahmuni, die overkomt van concurrent Quares, zo blijkt vrijdag uit een persbericht van Ghelamco. Als COO of operationeel directeur wordt ze verantwoordelijk voor het leiden van de operationele activiteiten van de onderneming. Daarnaast zal ze ook de groei van Ghelamco op de Belgische markt versterken, zegt managing director Michael Gheysens in het persbericht.

De overstap is opmerkelijk, want Ghelamco verkeert in financieel zwaar weer. In de eerste jaarhelft werd een verlies van bijna 200 miljoen euro geleden en plaatste de bedrijfsrevisor zelfs vraagtekens bij de toekomst van de onderneming. Het bedrijf heeft voor ruim 600 miljoen euro aan kredieten uitstaan die de volgende twaalf maanden vervallen en waarvoor het management dus oplossingen moet zoeken, door de verkoop van activa of herfinancieringen.

Rahmuni “zal het bedrijf op strategisch en operationeel vlak bijstaan in de verdere groei en transitie in ons land”, klinkt het in het persbericht van Ghelamco. Er wordt gewezen op de uitgebreide ervaring en expertise van de Antwerpse in de vastgoedsector.