Trends Impact © Leyla Hesna

Kempische Aurubis-vestigingen winnen als ‘Meest Duurzame Bedrijf 2024’ de Trends Impact Award – Circulaire Economie

Aurubis Beerse en Aurubis Olen zijn uitgeroepen als “Meest Duurzame Bedrijf 2024” en winnaar van de Trends Impact Award in de categorie Circulaire Economie (bij de grote bedrijven).

Op een gala-avond in Brussels Expo op woensdag 23 oktober heeft Trends, in samenwerking met PwC België en Antwerp Management School, twaalf bedrijven bekroond met een award voor hun voortrekkersrol op het vlak van duurzaamheid. Ze kennen duurzaamheidsprijzen toe aan Belgische bedrijven die strategieën implementeren die een positieve impact genereren en duurzame waarde creëren.

“Dit is een bijzonder mooie mijlpaal voor onze strategische projecten ASPA en BOB. Ik wil alle betrokken teams en bij uitbreiding alle collega’s in Olen en Beerse van harte feliciteren. Deze Trends Impact Award is een bekroning op al jullie werk!”, aldus Hans Van de Water, managing director Aurubis Beerse en Aurubis Olen.

Lees ook: Aurubis investeert 33 miljoen euro in hypermoderne recyclagefabriek

Karel Docker, HSE & sustainability director bij Aurubis Beerse en Aurubis Olen, nam de award in ontvangst: “Binnen Aurubis willen we op een duurzame manier zoveel mogelijk metalen uit grondstoffen valoriseren. Met ASPA en BOB voegen we twee belangrijke afdelingen toe aan onze vestigingen in Beerse en Olen om metaalrecyclage en de circulaire economie in Vlaanderen naar een nog hoger niveau te tillen. Enkele weken geleden hebben we in Beerse de ASPA faciliteit geopend; nu winnen we deze prachtige award en binnen enkele weken zullen we BOB openen in Olen. Dit is de kers op de taart!”

De processen van BOB en ASPA zijn allebei intern en specifiek op maat van Aurubis ontwikkeld. Het design van de investeringen is gebaseerd op de toekomstige duurzaamheidsdoelstellingen van Aurubis en gaat verder dan de actuele vereisten. Ze hebben zo goed als geen emissies en behalen een hoge energie-efficiëntie. Bovendien realiseren beide projecten een reductie van het vrachtverkeer als gevolg van in-house processing.