Locquet Power & Light uit Kruisem is de Oost-Vlaamse KMO van het Jaar 2024. Locquet Power & Light uit Kruisem is de Oost-Vlaamse KMO van het Jaar 2024. Foto: Rembrand.be

Locquet Power & Light uit Kruisem is KMO van het Jaar en Bizzcontrol uit Gent is Beloftevolle KMO

Gisteren maakte Unizo Oost-Vlaanderen de winnaars van de titels KMO van het Jaar 2024 en Beloftevolle KMO van het Jaar 2024 bekend in het bijzijn van gedeputeerde Filip Van Laecke, Vlaams minister-president Matthias Diependaele en eerste minister Alexander De Croo. Locquet Power & Light uit Kruisem mag zich een jaar lang Oost-Vlaamse KMO van het Jaar noemen. Bizzcontrol uit Gent gaat naar huis met de titel Beloftevolle Oost-Vlaamse KMO van het Jaar 2024.

Een expertenjury beoordeelt alle kandidaten op belangrijke ondernemersthema’s zoals financieel beleid, marketing & communicatie, innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, digitalisering, personeelsbeleid, energie & milieu en ondernemingszin.

In de categorie KMO van het Jaar haalde Locquet Power & Light het van twee andere finalisten uit verschillende sectoren. Locquet Power & Light staat vandaag onder leiding van CEO Vincent Locquet. Dit familiebedrijf is al vijf generaties lang specialist in tijdelijke energie en licht, noodstroominstallaties en in de 24/7 spoedleveringen van generatoren. In hun sector pionieren zij met duurzame en innovatieve oplossingen.

Lees ook: Deze bedrijven maken kans op de titel KMO van het Jaar van Unizo Oost-Vlaanderen

Bizzcontrol uit Gent werd de winnaar van de titel Oost-Vlaamse Beloftevolle KMO van het Jaar 2024. Het bedrijf van Nicholas Denil, Wim Hoornaert en Lode Cools helpt accountants om proactief advies aan te bieden in de taal van de ondernemer. Accountants kunnen zo hun toegevoegde waarde vergroten en zorgen ervoor dat ondernemers betere businessbeslissingen kunnen nemen.

Bizzcontrol uit Gent is Oost-Vlaamse Beloftevolle KMO van het Jaar 2024. Foto: Remband.be

“Wij organiseren de KMO van het Jaar omdat wij gezond zelfstandig ondernemen willen stimuleren en inspireren én de essentiële rol van kmo’s in ons land benadrukken”, zegt Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen. “Kmo’s zorgen in ons land zorgen voor 69% van de tewerkstelling. Toch gaat het in de media meestal over de hele grote bedrijven.”

Locquet Power & Light dingt nog mee met andere provinciale winnaars naar de titel KMO van het Jaar. Die wordt op 26 november bekendgemaakt tijdens het UNIZO Topseminar.