Parisiana Parisiana, waar je het “beste vlees ter wereld” eet. Foto: Parisiana

Hier eet je het “beste vlees ter wereld” en het kost je 109 euro: Adam (30) opent luxerestaurant in Gent

Liefhebbers van het betere vlees kunnen vanaf 8 november in het nieuwe luxerestaurant van Adam Bsan terecht. De dertiger serveert cocktails, Belgische kaviaar en “het beste vlees ter wereld”. Voor 200 gram leg je 109 euro neer.

Eind 2021 opende Adam Bsan (30) een Syrisch restaurant in een vierhonderd jaar oud pand op de Brabantdam. Vlak na de Gentse Feesten gingen de deuren toe voor drie maanden. Bsan wilde al langer een luxerestaurant openen in Gent en maakte er deze zomer eindelijk werk van.

Geen enkele stoel, geen enkele tafel bleef staan. Het pand werd volledig opnieuw ingericht. Enkel het zicht op het water en De Krook werd behouden. Op 8 november opent Parisiana officieel de deuren. “Het is een kosmopolitisch restaurant en cocktailbar geworden”, zegt Bsan. “Op vrijdag en zaterdag is het een champagnebar met live dj.”

Foto: Parisiana

Foto: Parisiana

De menukaart ademt luxe. Zo kan je oesters Gillardeau, premium Belgische kaviaar en drie soorten wagyu vlees bestellen. Er is bavette wagyu uit Australië, bavette gold wagyu uit de Verenigde Staten en filet pur wagyu uit Japan. “Het beste vlees ter wereld”, zegt Bsan. Voor 200 gram betaal je 109 euro.

Het is het duurste gerecht op de kaart, of toch per persoon. Voor de côte à l’os die 35 dagen gerijpt is, betaal je 130 euro per twee. De andere gerechten – zoals Boef Bourguignon, vangst van de dag en eendenborst carpaccio – liggen tussen de 22 en de 51 euro. Voor een cocktail betaal je tussen de 13 en 16 euro.

Foto: Parisiana

Foto: Parisiana

“Ik heb niet één, maar twee chefkoks in huis genomen”, zegt Bsan. “Olivier heeft acht jaar lang in een van de 101 beste steakrestaurants ter wereld gekookt. Marcin was chef in het Marriott hotel. De barman Maxim is een Rus die in het Pillows hotel werkte hiervoor.”

Bsan ziet het groot. De deuren van Parisiana zijn nog niet open en hij droomt al van meerdere vestigingen in verschillende steden. “Maar we gaan beginnen in Gent”, zegt hij. “Dit is ten slotte de plek waar het allemaal begonnen is voor mij.”