GLB Foto: GLB

GBL in de running voor Duitse vitaminespecialist

De Belgische holding GBL (Group Bruxelles Lambert) zou interesse hebben in de overname van de Duitse fabrikant van vitaminesupplementen Orthomol, zo bericht het persagentschap Bloomberg woensdag op basis van vertrouwelijke bronnen. Andere geïnteresseerden zijn de investeringsmaatschappijen CVC Capital Partners, L Catterton, Advent International, Blackstone en PAI Partners.

Er werd al een tweede biedingsronde georganiseerd, aldus de bronnen aan Bloomberg. Orthomol en de stichtende familie hopen 1 miljard euro te krijgen voor de verkoop, maar dat is volgens sommige bronnen misschien te hoog gegrepen. Het bedrijf realiseert een brutowinst van iets meer dan 60 miljoen euro.

Orthomol maakt supplementen van omega en vitamine C voor kinderen en volwassenen, onder meer voor prenatale voeding of het verbeteren van de slaap. De producten zijn in meer dan dertig landen beschikbaar in Europa, maar ook in de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Zuid-Korea. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Kristian Glagau en is nog altijd in familiehanden

GBL

GBL maakt sinds de start deel uit van de BEL20. Jarenlang was Albert Frère CEO van GBL, maar in 2015 vertrok hij op 89-jarige leeftijd. De dagelijkse leiding had hij in 2012 al overgedragen aan zijn schoonzoon Ian Gallienne.

De geschiedenis van Groupe Bruxelles Lambert gaat terug tot 1853, wanneer de bankier Samuel Lambert de Bank Lambert oprichtte. De familie Lambert was vanaf 1838 reeds op de Belgische bankenmarkt actief.