opoggi-238 (002)

Starter van het Jaar Knuss wordt Opoggi en pakt uit met innovatie

KORTRIJK - Het gaat snel voor de jonge ondernemers Lowie Vanhoutte (24) en Guillaume Melis (27). Vorig jaar nog werd hun kmo Knuss verkozen tot de nationale start-up van het jaar. Vandaag verklaren ze zichzelf klaar om de wereld te veroveren. In mei 2024 nam Renaat Desiere (51) het bedrijf over om samen met de youngsters de strategie uit te stippelen en de marktintroductie versneld uit te voeren. Amper 5 maanden later stellen ze hun nieuwe corporate identity voor (Knuss wordt Opoggi), lanceren ze de 2de generatie van hun slimme verwarmingstechnologie en een collectie nieuwe producten. Naast de B2C aanpak stelt Opoggi zijn technologie ook ter beschikking van bedrijven die duurzame verwarming wensen in te bouwen in hun producten (kussens, zetels,…).

 

 

 

 

De nieuwe HeatPad van Opoggi is volgens de zaakvoerders ’s werelds eerste stand-alone oplossing waarmee je elke kussen kan omtoveren tot een premium warmtekussen. Plaats de HeatPad in je eigen kussens thuis, op het werk, onderweg,… steek de USB-kabel in de powerbank en geniet van de zalige warmte, zo luidt het voorschrift.

“De HeatPad is een slimme doorontwikkeling van infrarood verwarmingstechnologie”, zeggen de zaakvoerders. “De innovatie zit in een unieke zelfregelende verwarmdraad die fysiek niet boven de 50°C kan uitkomen. Hierdoor zijn er geen temperatuursensoren of sturingen meer nodig, wat dit product tot de veiligste en meest duurzame draadloze verwarmingskussentechnologie maakt op de markt. De infraroodwarmte (FIR) is gekend voor zijn therapeutische effecten en dringt diep door in het lichaam. Het creëert een zachte, kalmerende warmte die zeer ontspannend werkt en verlichting brengt bij pijnlijke spieren en gewrichten.”

Vakmanschap aan de basis

“Met de HeatCushion lanceren we onze eigen collectie van premium warmtekussens die voorzien zijn van de HeatPad-technologie”, zegt Renaat Desiere. “Kussen-couture ontmoet technologie, zou je kunnen zeggen. Van elk bestaand kussen kan een warmtekussen gemaakt worden. Denk aan hoogwaardige bio-vullingen, luxueuze stoffen, aardse kleuren, organische vormen, een groot verwarmingsoppervlak, subtiele details en nog zoveel meer. Alleen het beste vakmanschap voor een geweldige ervaring.”

Het Opoggi designteam creëerde een exclusieve collectie van verfijnde stoffen en kleuren die onder zorgvuldige supervisie worden geproduceerd. Opoggi wil ook op ecologisch vlak scoren. Door de persoonlijke en directe verwarming is het de bedoeling dat gaat geen warmte verloren gaat en er weinig tot geen CO2-uitstoot plaats vindt. “Innovatie, design, vakmanschap en ‘made in EU’ liggen ons nauw aan het hart”, aldus nog Desiere. “Met onze producten willen we alvast nooit toegevingen doen ten nadele van de kwaliteit.”

info: www.opoggi.com

foto: Knuss (archief)