Tui fly hostesses

Reisorganisatie Tui op zoek naar meer dan 200 nieuwe medewerkers

Reisorganisatie Tui is op zoek naar meer dan 200 nieuwe medewerkers op vier verschillende bedrijfsdepartementen, waaronder 144 ‘cabin crew members’, voornamelijk voor de basis in Zaventem. TUI biedt voor elke functie een unieke en op de toeristische sector georiënteerde opleiding aan, waaronder taalcursussen.

Luchtvaartmaatschappij TUI fly Belgium werft regelmatig nieuwe collega’s aan, vooral tijdens het hoogseizoen. Dat is ook dit jaar het geval, want er worden momenteel meer dan 200 nieuwe medewerkers gezocht, waaronder 144 ‘cabin crew members’, voornamelijk voor de basis in Zaventem. Net als in het verleden rekruteert de luchtvaartmaatschappij niet alleen ervaren personeel, maar ook 72 studenten, die de vaste teams versterken tijdens de schoolvakantieperiodes.

TUI fly biedt de geselecteerde kandidaten een theoretische en praktische training van 5 tot 6 weken aan, en ze worden vanaf de eerste dag betaald. Vanwege het seizoensgebonden karakter van veel bestemmingen biedt TUI fly een contract van minimaal 7 maanden tijdens een gegarandeerde looptijd van 3 jaar. “Kandidaten moeten vloeiend Engels spreken, de taal van de luchtvaart, en minstens één van de landstalen.”

Reisbureaus

TUI heeft 103 eigen reiskantoren in België. Voor dit netwerk is het op zoek naar 13 reisagenten, in het bijzonder voor de TUI shops in Brussel. “Flexibiliteit, gastvrijheid en teamspirit zijn de belangrijkste kwaliteiten die gezocht worden.” Kandidaten moeten minstens een diploma secundair onderwijs hebben.

Andere profielen

TUI is aanwezig op veel vakantiebestemmingen en de lokale vertegenwoordigers zijn hun ambassadeurs. Zij helpen reizigers met vragen en lossen hun problemen op. Dit jaar werft TUI in België een vijftigtal vertegenwoordigers aan die vanaf april het gehele zomerseizoen zullen doorbrengen op een bestemming die TUI aanbiedt. TUI biedt voor zowel de zomer als de winter seizoenscontracten aan. De duur van het contract hangt af van de bestemming en de functie van de vertegenwoordiger.

Daarnaast is TUI nog op zoek naar een tiental nieuwe profielen om het bestaande team binnen TUI Engineering and Maintenance, de onderhouds- en engineeringafdeling, te versterken. De luchvaartmaatschappij zoekt gekwalificeerde luchtvaartingenieurs en technici die zullen werken met geavanceerde tools en programma’s.