woningen kepler houthalen

Energiefactuur van 20 euro per maand: Limburgs bedrijf pioniert

In de marge van de crowdlendingactie die zopas door het Genkse bouwbedrijf Kepler is opgezet, kon al worden vernomen dat het kapitaal moet dienen als voorfinanciering voor een nieuwe woonwijk in Houthalen-Helchteren. Kepler komt nu met verdere details: de huizen zullen een E-peil hebben van -15, wat de maandelijkse energiefactuur op zowat 20 euro per huishouden brengt...

In december starten de werken in Houthalen van het project Stellar H., wat de meest energiezuinige wijk van Europa moet worden. “Het gaat om 16 woningen met een E-peil van -15″ zegt Dennis Vangeneugden, zaakvoerder van Kepler. “Het project heeft onder meer een parking met zonnepanelen en een gemeenschappelijk batterijpark, alles samen goed voor een energiefactuur per gezin van amper 20 euro per maand. Dat is ongezien.

“We willen energiezuinige woningen vooral toegankelijk maken voor iedereen”, gaat Vangeneugden verder. “Duurzame energieoplossingen vragen te vaak nog een grote investering, waardoor veel mensen afhaken of er niet alles uit kunnen halen. Terwijl ze hier op lange termijn net bij winnen. Wat wij doen is betaalbare woningen (285.000 euro) bouwen mét de meest efficiënte energievoorzieningen. We zijn er zeker van dat de markt hiervoor wagenwijd openligt en we dus met Kepler erg mooie tijden tegemoet gaan.”