CTESO is beste belofte, Vansichen mag zich KMO van het Jaar noemen

Vansichen… is KMO van het Jaar!

Vansichen Lineairtechniek uit Kiewit (Hasselt) is zopas uitgeroepen tot Limburgse KMO van het Jaar. CTESO uit Oudsbergen mag zich de meest Beloftevolle KMO van het Jaar noemen, zo bleek op een spetterende show die Unizo Limburg voor deze provinciale verkiezing had opgezet.

Spannend moment op het podium, toen Vansichen Lineairtechniek als laureaat werd afgeroepen, en daarmee een jaar lang de titel KMO van het Jaar mag dragen. Het familiebedrijf dat werd opgericht door Maxime Vansichen en Vera Landmeters, liet de andere genomineerden Deusjevoo en Fietsen Gaethofs nipt achter zich. Een mooie bekroning voor de internationale expert in de ontwikkeling van lineaire bewegingstechnologie. De hoogwaardige componenten die zij ontwerpen en maken, spelen een sleutelrol in diverse industrieën wereldwijd. Vansichen Lineairtechniek mag nu Limburg vertegenwoordigen op de Vlaamse finale die op 26 november in Antwerpen plaatsvindt.

Lees ook: Vansichen verhuisd naar wafelfabriek 

In een andere categorie, namelijk die voor meest beloftevolle KMO, kwam CTESO als winnaar uit de bus. De machinebouwer uit Oudsbergen, aangestuurd door de broers Rob en Stijn Creemers en medevennoot Kristof Dirkx, haalde het van Vlegel Technology uit Genk.

Juryvoorzitter Hilde Peerlings: “We zijn echt onder de indruk van alle genomineerden die tot het allerlaatste moment hebben meegedaan voor de overwinning. De cases waren bijzonder sterk, wat de keuze moeilijk maakte. Onze felicitaties gaan uit naar alle finalisten.”

En bij uitbreiding naar alle KMO’s van Limburg. “Deze awards zijn een blijk van erkenning voor het harde werk en de ondernemingszin van al onze KMO’s”, aldus Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Ze zijn dé cruciale motor voor onze economie en mogen dus allemaal winnaars worden genoemd.”