Tupperware was in september in de zogenoemde Chapter 11-procedure gestapt, die bescherming biedt tegen schuldeisers. De bedoeling was dat de activiteiten tijdens die procedure voortgezet konden worden en dat er een verkoopproces werd opgestart, “om het iconische merk te beschermen”.
Het bedrijf kon zijn schulden niet meer aflossen en kijkt aan tegen een schuldenberg van 700 miljoen dollar. Schuldeisers gaven Tupperware Brands eerder dit jaar wat extra ademruimte, maar het bedrijf kon zich niet tijdig herpakken.
Lees ook: Tupperware-fabriek in Aalst blijft voorlopig open, bonden vrezen “uitstel van executie”
Tupperware is al decennialang bekend voor de plastic opbergdozen voor in de keuken. Die worden aan de man en vrouw gebracht via Tupperwareparty’s, waarbij verkopers of ‘consulenten’ bij mensen thuis de keukenspullen komen aanprijzen.
Het bedrijf bestaat al sinds 1946, toen oprichter Earl Tupper doosjes van kunststof ontwikkelde die luchtdicht konden worden afgesloten. Tupperware heeft ook een fabriek in Aalst, waar 240 mensen werken en nog eens een 45-tal bedienden voor de ondersteunende diensten.