Tui vliegtuig 2018

TUI heeft liefst 300 nieuwe jobs in de aanbieding

OOSTENDE - TUI, de grootste reisorganisatie van het land met roots in Oostende, is op zoek naar meer dan 300 nieuwe collega's op vier verschillende bedrijfsdepartementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, vertegenwoordigers op de vakantiebestemmingen, luchtvaartingenieurs en technici en reisagenten voor de TUI shops. TUI biedt voor elke functie een unieke en op de toeristische sector georiënteerde opleiding aan, waaronder taalcursussen.

Luchtvaartmaatschappij TUI fly Belgium werft regelmatig nieuwe collega’s aan om haar vluchtprogramma succesvol te kunnen uitvoeren, vooral tijdens het hoogseizoen. Dat is ook dit jaar het geval, want er worden  momenteel meer dan 200 nieuwe medewerkers gezochts, waaronder 144 ‘cabin crew members’, voornamelijk voor de basis in Zaventem. Net als in het verleden rekruteert de luchtvaartmaatschappij niet alleen ervaren personeel, maar ook 72 studenten, die de vaste teams versterken tijdens de schoolvakantieperiodes.

De luchtvaart is voor velen nog steeds een droomjob. Passagiers verwelkomen, hen met een glimlach bedienen en een paar uur later landen op een zonnige bestemming: de job van stewardess en steward trekt jonge schoolverlaters aan, maar ook meer ervaren mensen die op zoek zijn naar een carrièreswitch. TUI fly biedt de geselecteerde kandidaten een theoretische en praktische training van 5 tot 6 weken aan, en ze worden vanaf de eerste dag betaald. Vanwege het seizoensgebonden karakter van veel bestemmingen biedt TUI fly een contract van minimaal 7 maanden tijdens een gegarandeerde looptijd van 3 jaar.

Succesvolle kandidaten moeten vloeiend Engels spreken, de taal van de luchtvaart, en minstens één van de landstalen.

Meer informatie over TUI fly vacatures vind je hier.

Vertegenwoordigers op de vakantiebestemmingen

Als wereldleider is TUI aanwezig op veel vakantiebestemmingen en onze lokale vertegenwoordigers zijn onze ambassadeurs. Zij helpen reizigers met vragen en lossen hun problemen op. Dit jaar werft TUI in België een vijftigtal vertegenwoordigers aan die vanaf april het gehele zomerseizoen zullen doorbrengen op een bestemming die TUI aanbiedt. TUI biedt voor zowel de zomer als de winter seizoenscontracten aan. De duur van het contract hangt af van de bestemming en de functie van de vertegenwoordiger.

Toekomstige vertegenwoordigers moeten ook vloeiend Engels spreken, de belangrijkste werk- en communicatietaal tussen de verschillende internationale teams. De kennis van andere talen is een pluspunt. Nieuwe medewerkers krijgen een on-the-job training en een salaris vanaf de eerste dag. Meer informatie over de functie van bestemmingsvertegenwoordiger vind je hier.

Luchtvaartingenieurs en technici

Om de goede werking van onze hele vloot te garanderen, is TUI op zoek naar een tiental nieuwe profielen om het bestaande team te versterken binnen TUI Engineering and Maintenance, de onderhouds- en engineeringafdeling. TUI is op zoek naar gekwalificeerde luchtvaartingenieurs en technici die zullen werken met geavanceerde tools en programma’s op een van de modernste vloten van Europa. Dit vakgebied is een groeisector die zich voortdurend ontwikkelt en non-stop op zoek is naar nieuw talent. TUI moedigt studenten aan om voor dit carrièrepad te kiezen, dat zowel werkzekerheid als een dynamische & internationale werkomgeving garandeert. Meer informatie vind je hier.

TUI reisbureaus

TUI heeft 103 eigen reiskantoren in België. Voor dit netwerk is TUI op zoek naar 13 reisagenten, in het bijzonder voor de TUI shops in Brussel. Flexibiliteit, gastvrijheid en teamspirit zijn de belangrijkste kwaliteiten die gezocht worden. Kandidaten moeten minstens een diploma secundair onderwijs hebben.

TUI staat ook in voor de opleiding van de kandidaten voor deze functie. Ze worden aangeworven met een contract van onbepaalde duur.

Meer informatie over deze vacatures vind je hier.