Diverse,Group,Of,Women,Hands,In,Stack,For,Teamwork.,Women Foto: Shutterstock

Derde ‘Dag van de Inclusie’ om bedrijven inclusiever te maken

In Gent verzamelen vandaag/dinsdag zowat 550 werkgevers, hr-medewerkers en dienstverleners voor de derde editie van de 'Dag van de Inclusie'. De initiatiefnemers willen hen helpen om hun bedrijven inclusiever te maken.

Verschillende organisaties, waaronder de vakbonden en werkgeversorganisaties, organiseren het gratis evenement in het Gentse congrescentrum ICC. Op het programma staan informatiesessies over onder meer technologische hulpmiddelen voor inclusie, tewerkstellingsmaatregelen, re-integratie en psychologische veiligheid.

“Inclusief ondernemen doe je niet van vandaag op morgen”, zeggen de initiatiefnemers. “Het is een proces dat tijd en engagement vraagt. Voldoende draagvlak creëren in de onderneming of organisatie is heel belangrijk. Het vraagt om als het ware de bedrijfscultuur heruit te vinden zodat elk talent zich maximaal kan ontwikkelen in de onderneming.”

Op het einde van de dag wordt de Inclusieve Onderneming Award uitgereikt om een bedrijf in de kijker te zetten dat zich op bijzondere wijze inzet voor inclusie. De award wordt om de twee jaar uitgereikt. Er zijn vijf ondernemingen genomineerd.