Familiebedrijf Thiry Paints

Leuvens familiebedrijf Thiry Paints vergroot aanwezigheid in de rest van Vlaanderen met strategische overname

Het Leuvens familiebedrijf gespecialiseerd in verf, behang, vloerbekleding en raamdecoratie Thiry Paints kondigt vandaag de overname van de verf- en decoratiegroothandel Longerstaey aan. De overname omvat 6 filialen verspreid over Vlaanderen, en vertegenwoordigt een geschatte extra omzet van 17 miljoen euro.

De beslissing voor de overname was gebaseerd op de ambitie van Thiry Paints om hun geografische spreiding in Vlaanderen te vergroten. Eerder dit jaar heeft Thiry Paints al twee andere strategische overnames gedaan, namelijk verfgroothandel Vierman in Kortrijk en verfwinkel Collumbien in Brugge, waarmee ze in totaal 16 nieuwe medewerkers hebben toegevoegd aan het bedrijf. Met deze nieuwe overname komen daar nog eens 37 medewerkers bij. De bestaande filialen van Longerstaey zullen behouden blijven of worden ondergebracht in bestaande Thiry Paints-vestigingen.

Via een buy-en-build strategie die het familiebedrijf al langer hanteert, slaagt Thiry Paints erin hun marktaandeel substantieel en op duurzame wijze te vergroten. Daarnaast streven ze ernaar om bij elke overname een bredere geografische spreiding te bereiken, nieuwe productgroepen aan te bieden of bestaande assortimenten uit te breiden.

Longerstaey richtte zich voornamelijk op de professionele markt. Thiry Paints voegt daar nu de particuliere markt aan toe, de productcategorieën lopen vrij gelijk en vullen elkaar aan. De nieuwe productgroepen zorgen ervoor dat het familiebedrijf ook telkens nieuwe klantsegmenten kan aanspreken met focus op de particuliere markt.

“Belangrijke stap in onze groei”

“Deze overname markeert een belangrijke stap in de groei van Thiry Paints en is in lijn met onze strategische doelstellingen”, zegt CEO Patrick Van Pée. “Door het vergroten van ons marktaandeel en onze geografische spreiding, willen we dichter bij onze klanten staan en een nog breder assortiment aan producten aanbieden. De toetreding van gekwalificeerde medewerkers in onze familie en het streven naar een one-stop-shop formule zijn cruciale factoren in onze aanhoudende groei en succes.”

Thiry Paints CEO Patrick Van Pée

Onder leiding van Van Pée, heeft het familiebedrijf een geschiedenis van succesvolle overnames en een groeiende aanwezigheid in Vlaanderen. De focus op geografische spreiding, productgroepen en interne stroomlijning hebben bijgedragen aan hun exponentiële groei en huidige marktpositie. Thiry Paints startte in 1913 als drogisterij in Leuven en evolueerde naar een verfwinkel in de jaren ’50. Met meer dan 250 werknemers verspreid over 35 filialen in Vlaanderen en een geconsolideerde jaaromzet van meer dan 80 miljoen euro, blijft Thiry Paints groep zich inzetten om de belangrijkste speler te zijn voor alles wat te maken heeft met huisverfraaiing en esthetische renovaties.