Vakwerk in Hoogstraten De organisatoren van ‘Vakwerk in Hoogstraten’ willen iedereen laten kennismaken met de lokale bouw- en interieursector. — © rr

Lokale ondernemers zetten vakmensen en hun ambacht in de kijker: “Connectie met publiek versterken”

De werkgroep Groot Hoogstraten organiseert in februari voor de eerste keer ‘Vakwerk in Hoogstraten’. Tijdens de vierdaagse krijgen bezoekers de kans om een blik achter de schermen te werpen bij bedrijven uit de bouw- en interieursector.

De bedoeling is om inwoners van Hoogstraten en omliggende gemeenten te laten ontdekken dat ze een volledige woning kunnen realiseren met vakmanschap uit Hoogstraten. “We willen de waarde van lokaal vakmanschap laten zien”, zegt Kristof Schrauwen van Houtambacht. “Veel mensen weten niet dat ze voor hoogwaardige bouw- en interieurprojecten niet verder hoeven te kijken dan bij de ondernemers om de hoek. De nadruk ligt op ambacht, omdat dat kwaliteit en precisie uitstraalt. Het is voor ons belangrijk om dat in de schijnwerpers te zetten.”

Bezoekers kunnen zelf kiezen welke werkplaatsen en toonzalen ze bezoeken. “Vaak werkt de vakman in de schaduw van een project, maar nu kunnen ze laten zien hoe ze te werk gaan”, zegt Jan van Installatiebedrijf Van den Berg. “Het is een mooie kans om ons vak te tonen en om de connectie met het publiek te versterken.” Naast de focus op bouw en interieur, krijgt de vierdaagse ook een culinaire inslag. Lokale producenten staan in voor hapjes en drankjes bij de bedrijven, om zo een totaalbeleving te creëren voor de bezoekers.

Batibouw

‘Vakwerk in Hoogstraten’ vindt plaats van 13 tot 16 februari, bewust in dezelfde periode als Batibouw. De organisatoren roepen al de ondernemers uit de bouw- en interieursector op om deel te nemen. We zoeken uiteraard in ons eigen netwerk, maar willen niemand passeren,” vertelt Kristof Schrauwen. “Op een informatieavond begin november krijgen geïnteresseerden alle nodige uitleg en geven we iedereen in de sector de kans om zich aan te melden.”

De infoavond vindt plaats op woensdag 6 november om 20 uur in de toonzaal van Janssen Keukens, Hinnenboomstraat 1C in Hoogstraten. Inschrijven kan via de QR-code op de foto.