luminate lichtfestival japanse tuin hasselt

Jonge ondernemers brengen het licht naar Hasselt

Kobe Heleven van Loconsiglio Gamedesign en Massimo Todde van Proietta Benelux hebben hun expertise als ondernemer en vakspecialist aangewend om een bijzonder evenement op poten te zetten. Ze gaan hun kunnen tonen tijdens een groots lichtfestival, waarbij innovatieve technieken voor spektakel en gezelligheid moeten zorgen.

Luminate Lichtfestival, zo hebben Kobe Heleven en Massimo Todde hun experimenteel project gedoopt. Van 8 tot 17 november gaan ze in de Japanse Tuin van Hasselt een spektakel organiseren, waarbij bezoekers overweldigd worden door lichtkunst. Via technisch hoogstaande installaties worden projecties getoond die van een wandeling door de mysterieuze setting, een unieke ervaring moeten maken.

Het initiatief komt niet zomaar uit de lucht vallen. Kobe Heleven is een gepassioneerde escape game-ontwerper, die zijn vaardigheden en liefde voor entertainment heeft samengevoegd in dit project. Hij heeft een jarenlange ervaring met het creëren van unieke belevingsmomenten voor een breed publiek, en dat wil hij laten zien op het lichtfestival.

Zijn partner in crime, Massimo Todde, brengt zijn expertise in van gobo’s (lichtprojecties van figuren) en andere vormen van innovatieve projectie- en lichttechnieken. Voor Massimo is het een vorm van kunst, waarmee hij zijn boodschap tot expressie kan brengen en een magische sfeer kan creëren.

Een mooie mix van foodtrucks en drankstandjes moet van het Luminate Lichtfestival een totaalspektakel maken, waarvan de jonge ondernemers hopen dat het jaarlijks terugkerend event zal worden.