Chrindy

Starter in de kijker: Chris De Meester richt zijn eigen mobiel frietbedrijf op

WAREGEM - Na dertig jaar voor een baas te hebben gewerkt, was het tijd voor iets anders, redeneerde Waregemnaar Chris De Meester. Hij voegde de daad bij het woord en maakte van zijn bijberoep nu zijn hoofdberoep. Met vier mobiele frietkramen en de besteĀ  frietenĀ  op de markt, richt hij zich tot bedrijven en particulieren. "Het is een droom die werkelijkheid wordt", aldus de gedreven kersverse ondernemer.

Chris De Meester leerde destijds het vak in een frituur waar hij dagelijks hielp. Een 14-tal jaar geleden kwam hij met het idee om frietjes bij de mensen thuis te bakken en installeerde hij zijn eerste frietmobiel. In 2010 werd de vennootschap Frietmobiel Chrindy opgericht in Waregem.

Naast zijn job bij IPB NV ging Chris in de weekends op de baan met de frietmobiel. De reacties waren positief en door de jaren heen kon al een mooi klantenbestand worden opgebouwd. In 2017 werd een tweede mobiel geïnstalleerd en konden nog meer mensen bediend worden.  Met de hulp van partner Delfine De Grande werden de taken wat verdeeld en ook de kinderen draaien mee waar nodig in het familiebedrijf.

“Net voor de coronacrisis kocht ik een extra grote mobiel aan om ook grote evenementen te kunnen bedienen maar helaas besliste de coronacrisis dat dit verhaal niet kon doorgaan”, aldus Chris De Meester. “Door de zaak steeds als goede huisvader te runnen kon de coronacrisis overleefd worden. Deze grote mobiel draait inmiddels al goed mee voor grote groepen vanaf 500 personen tot 2.500 personen.”

Van bijberoep naar hoofdberoep

Al die tijd werd de vennootschap gerund als bijberoep.  Door de steeds toenemende vraag om ook in de week bij bedrijven, scholen, instellingen bedieningen te gaan verzorgen werd dit jaar beslist om de vennootschap niet langer als bijberoep te runnen maar om het verhaal volledig te maken als hoofdberoep.  Chris stopte na 29 jaar met werken bij IPB in Waregem waar hij hoofdverantwoordelijke magazijn en converting was en focust zich nu volledig op de frietmobiel.

“Ik kocht inmiddels een 4de frietmobiel die momenteel in opbouw is”, aldus de hard werkende Waregemse starter. “Zo zullen klanten nog beter bediend kunnen worden en hopen we nog verder te groeien. Wij verzorgen feestjes voor groepen vanaf 25 personen voor elke gelegenheid (zelfs ook als eens bij een uitvaart). Onze frietjes worden nog zelf manueel gesneden en worden de dag zelf voorgebakken.  Dit maakt dat onze frietjes heel vers zijn en dat smaak je.  We krijgen hierover dan ook telkens opnieuw lovende opmerkingen. We voorzien ook snacks en bieden steeds een ruim assortiment (9 soorten) aan met oog voor vegetariërs, halalwensen, allergieën. We proberen steeds samen met de klant de wensen en noden te bekijken (alle frituuropties zijn mogelijk) zodat elke klant het feest krijgt dat  hij wil.”

Inmiddels heeft het bedrijf van Chris en Delfine al klanten van aan de Belgische kust tot in Limburg.

info: www.frietmobiel-chrindy.be