Bridge

Paul Gheysens ziet het weer zitten met Ghelamco

IEPER - Paul Gheysens zegt dat de situatie bij Ghelamco er tegen eind dit jaar weer helemaal anders zal uitzien. "Men zal ervan opkijken", zo laat hij optekenen in de media. Een nieuwe 'overbruggingslening' van 185 miljoen euro, die hem toegekend wordt in Polen, sterkt Gheysens in zijn geloof. De Spaanse Bank Santander is de wilde weldoener van dienst. 

Via Linkd’In maakte Gheysens bekend dat de Spaanse Bank Santander aan Ghelamco Polen een lening heeft toegekend van 185 miljoen euro. Dat geld moet dienen om een nieuwe wolkenkrabber (The Bridge) in de hoofdstad Warschau af te werken tegen de lente van volgend jaar.

Het betreft hier een spectaculair project.  The Bridge (foto Ghelamco) moet 174 meter boven de begane grond uitkomen, zal 40 verdiepingen tellen en  47.000 vierkante meter kantoorruimte aanbieden downtown de Poolse hoofdstad. Ghelamco benadrukt dat het om een masterpiece gaat want ‘het meest duurzame en technologisch geavanceerde gebouw in de geschiedenis van ons bedrijf’, einde citaat. Santander zou, eens de wolkenrabber is opgeleverd, de helft van de kantoren in The Bridge huren.

Een hoogstandje

“Dit is zeer belangrijk”, laat Ghelamco optekenen op zijn website. “The Bridge is een bijzonder project dat we zelf bouwen en prefinancieren. Dankzij de financiering met Bank Santander kunnen we dit project nu afronden. The Bridge zorgt voor een technologisch hoogstandje en beantwoordt aan de hoogste normen in de markt.”

Ghelamco is de voorbije maanden in zwaar financieel onweer terecht gekomen. Het bedrijf moet de komende twaalf maanden nog 600 miljoen euro terugbetalen of herfinancieren.