tuin puur alken

Puur (Alken) en Van Vlierden (Pelt) pakken gouden plak mee

Op de jaarlijkse verkiezing van de beste tuinaanleggers van Limburg, zijn de bedrijven Puur en Van Vlierden verkozen tot laureaat in hun categorie.

Het is de Vereniging van de Betere Tuinaanleggers van Limburg (VBTL) die in een competitie uitmaakt welke projecten het allerbeste zijn. Het doel is vooral om het vakmanschap in de kijker te plaatsen. In de editie 2024 werden de ingezonden realisaties opgedeeld in 2 categorieën: onder en boven 1000 vierkante meter. (Er waren geen inzendingen kwalitatief genoeg om de derde categorie van kleiner dan 250 vierkante meter in te richten).

Het podium bij de grootste tuinen werd aangevoerd door Jan Nickmans van Puur Tuinarchitecten en Hoveniers. De Alkense aanlegger realiseerde een erg knap project in Diepenbeek. “Een strakke, landelijke tuin die naar verfijning en afwerking weinig gelijken kent”, zo staat te lezen in het juryverslag. Op de tweede plaats strandde Tuinaanleg Gert Kwanten en het brons was voor Paul Nijst.

In de reeks voor tuinen tussen 250 en 1000 vierkante meter was het Van Vlierden Tuinaanleg uit Pelt dat met het goud aan de haal ging. Zij creëerden een unieke hoevetuin in Maasmechelen en wisten daarmee Tuinwerken Wim Beliën (zilver) en Weytjens Christof (brons) voor te blijven.