Fournier-Cavos 2

Menense familiebedrijf Fournier Cavos neemt het oude depot van G&V in Kuurne in gebruik

KUURNE - Het Menense energiebedrijf Fournier Cavos heeft sinds kort de definitieve vergunning op zak om het gewezen depot van G&V in Kuurne te exploiteren. Het familiebedrijf werkt in dit verband en via een joint venture formule samen met het Oost-Vlaamse Belgomine uit Temse. Voor beide partners betekent het veel meer mogelijkheden op groei en op efficiëntie. Fournier Cavos, dat geleid wordt door Julie Fournier en haar broer, was in Menen als het ware tegen de muren opgegroeid.    

Fournier Cavos is een brandstofleverancier met meer dan negentig jaar ervaring. Inmiddels is de vierde generatie aan zet in het familiebedrijf. Er worden zowel vloeibare als vaste brandstoffen aangeboden bij particulieren en professionelen. Er kan ook getankt worden in één van de servicestations in Menen, Rekkem en Le Bizet.

In Kuurne neemt het bedrijf uit Menen nu het depot van G&V over. Dat gebeurt in samenwerking met Belgomine. Deze samenwerking is vooral aangegaan met het oog op de toekomst. “Het depot biedt ons de mogelijkheden meer in te zetten op hernieuwbare producten”, zo laat Julie Fournier weten. “Op vandaag wordt er diesel en fame (gerecycleerde olie) gestokeerd, waarmee onder meer diesel B7 en gasolie 10 PPM  op de markt wordt gebracht. Binnenkort zullen de producten ook uitgebreid worden met HVO ( hydotreadet vegetable oil). HVO kan de CO2-uitstoot met 90 % verminderen. Het is geproduceerd uit plantaardige oliën en afvalstoffen te behandelen met waterstof. Het product is geschikt voor de bestaande motoren zonder dat een aanpassing nodig is. HVO presteert beter bij lage temperaturen dan de conventionele biodiesel.”

Vrachtwagens van de weg

Fournier Cavos kan via de nieuwe site in Kuurne heel wat besparen op transport via de weg. “Gezien het depot langs de Leie ligt, kunnen wij 2 miljoen liter aanvoeren per boot en besparen wij zo 55 vrachtwagens die vroeger op en af naar Gent reden”, aldus nog Julie Fournier. “Met de strategische ligging kunnen wij ook perfect de Franse markt bedienen en kan Belgomine zijn West-Vlaamse klanten beter bereiken.”

Jule Fournier is naar eigen zeggen danig gebeten door de ondernemersmicrobe. Ze is ook de gedreven voorzitter van Unizo Rekkem-Lauwe-Menen.

stapt door het leven