Sylva Sleeping verhuist naar Berlaar Ook in Berlaar zullen ze hun eigen merk en kwalitatieve Belgische producten aanbieden. Foto: Joren De Weerdt

Sylva Sleeping verhuist na 36 jaar van Itegem naar Berlaar

Sylva Sleeping opende woensdag de deuren op een gloednieuwe locatie. Na 36 jaar op de Isschotweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) heeft de winkel een nieuwe thuisbasis gevonden. Werner Hendrickx (60) en zijn vrouw Sylva Van den Bosch (57) delen voortaan hun expertise en passie voor beddengoed in hartje Berlaar. “We hebben hier altijd op de markt gestaan, dus het voelt juist om naar hier te komen”, zegt het koppel.

In het centrum van Berlaar opent woensdag de nieuwe winkel van Sylva Sleeping. De uitbaters, Werner Hendrickx (60) en Sylva Van den Bosch (57), verloren meteen hun hart aan het pand. Werner, die ondertussen al meer dan 40 jaar ervaring heeft, begon ooit met de verkoop van donsdekens, hoeslakens en dekbedovertrekken op de markt. “Toen ik 23 was, openden we de winkel in Itegem. Het zat eigenlijk in de familie, mijn vader en zussen deden ook iets in dezelfde lijn. Maar Sylva en ik hebben samen de winkel opgebouwd”, vertelt Werner.

De zaak begon klein, maar groeide gestaag. Aanvankelijk gingen ze door het leven als Hendrickx-Van den Bosch, maar ze besloten voor een nieuwe look en een nieuwe naam te gaan. “In het begin was ons pand heel klein, ongeveer 70 vierkante meter. Maar stilaan zijn we uitgebreid. Eerst hebben we een stukje aan de voorkant erbij gezet, en later volgde er zelfs een nieuwbouw. De zaak groeide langzaam mee met ons”, vertelt Sylva. De naam van de winkel, Sylva Sleeping, is een bewuste keuze van Werner. “Ik heb altijd gezegd, als we ooit een winkel starten, dan krijgt hij de naam Sylva. Het is een unieke naam die je zelden hoort”, zegt hij.

Plaatje klopt

De beslissing om te verhuizen kwam op een goed moment. “We waren eigenlijk van plan om alleen nog markten te doen, op maandag, dinsdag en woensdag, omdat Werner wat wilde minderen na zijn 60ste verjaardag. Maar ik wilde graag nog iets meer doen. Toevallig kwam ik in contact met iemand in Berlaar die me liet weten dat er een pand in het centrum te huur stond. We zijn gaan kijken en het klopte gewoon. Het pand voelde meteen goed aan, het was volledig mijn ding.”

Werner benadrukt dat de nieuwe locatie perfect aansluit bij hun wensen. “We hebben een magazijn en drie parkeerplaatsen achteraan de winkel, wat het voor klanten makkelijk maakt om hun aankopen mee te nemen. De ruimte, de huur en de ligging waren allemaal in orde, het voelde juist.” Ook in Berlaar zijn ze geen onbekenden. “We hebben hier altijd op de markt gestaan, dus Berlaar was een logische keuze. De mensen kennen ons, en wij kennen Berlaar”, vult Sylva aan. “We zitten nu in een dorp, wat natuurlijk totaal anders is dan onze vorige locatie. Ik vind het heel spannend en leuk. We hebben ook al mensen gehad die eens kwamen kijken, iedereen is nieuwsgierig, dus dat is heel fijn.”

Belgische producten

Sylva Sleeping blijft zich richten op het aanbieden van kwaliteitsvolle Belgische producten. “Voor onze donsdekens en dekbedden werken we veel met natuurlijke materialen zoals tencel en lyocell. We hebben zelfs onze eigen Sylva Sleeping-matras, die we samen met een fabrikant hebben ontwikkeld. Daarnaast blijft persoonlijk advies onze sterkte. Klanten waarderen het echt dat we de tijd nemen om hen te helpen”, aldus Sylva.

Om de opening te vieren, organiseert het echtpaar verschillende acties. “Gedurende de eerste veertien dagen verwennen we onze klanten met een glaasje en een hapje, en we zullen ook andere openingsacties hebben tot 2 november”, zegt Sylva enthousiast.

De winkel in Dorpsstraat 17, Berlaar, is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur, en op zaterdag van 10 tot 17 uur.