Schermafbeelding 2024-10-19 om 10.51.04

Aardewerk aardt voortaan bij Bilzers buitenmeubilair

De Bilzense specialist in hoogwaardige buitenmeubelen Tribú neemt een meerderheid in het Antwerpse merk van aardewerk Domani. Samen vormen ze een eerste stap in wat een nieuwe groep van luxemerken voor buitengebruik moet worden.

Domani werd in 1992 opgericht door Bart Bauweraerts, Gino Van Den Breen en Pieter Leemans als een specialist in designrijke potten en plantenbakken, gemaakt volgens eeuwenoude tradities. De potten zelf – veelal in aardewerk – worden in ons land ontworpen en volgens de regels van het ambacht, vervaardigd op drie locaties in Hongarije.

Een nieuwe familiale holding boven Tribù heeft nu de meerderheid genomen in Domani. Onder die nieuwe vleugels vormen het luxemerk voor buitenmeubelen Tribù samen met Domani de eerste stap richting een groep van luxemerken voor buitengebruik.

“De samenwerking met Domani is een voorbeeld van de visie achter onze familieholding”, zegt oprichter en voorzitter Lode De Cock van Tribù. “Het luxe aardewerkmerk Domani is een ruwe diamant, net zoals Tribù dat was toen we begonnen. We zijn verheugd om Domani aan onze groep toe te voegen en te laten schitteren. Vooruitkijkend zijn we actief op zoek naar meer mogelijkheden om complementaire merken te verwerven en te ontwikkelen die aansluiten bij onze visie.”