Juwelenontwerpster Poppe van der Tuijn Juwelenontwerpster Poppe van der Tuijn met haar zelfgemaakte armbanden. Foto: RR

Poppe van der Tuijn lanceert eigen juwelenmerk: “Lab-grown diamanten zorgen voor stijlvolle en duurzame armbanden”

Poppe van der Tuijn (29), een Antwerpse onderneemster die opgroeide in Essen, lanceert haar eigen juwelenmerk JUNO Antwerp. “Het gaat om stijlvolle, handgemaakte armbanden die vrouwen en mannen dagelijks dragen. Daarvoor werken we met 18 karaats-goud, maar ook lab-grown diamanten”, vertelt Poppe.

“Ook toen ik bij mijn ouders in Essen woonde, kwam ik al vaak naar Antwerpen. Nu werk en woon ik al enkele jaren in dé stad van de diamant, maar ik keer nog wel vaak terug naar mijn familie en vrienden in Essen. Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door de wereld van juwelen. Later ging ik zelf op zoek naar stijlvolle en duurzame juwelen die passen bij een moderne en dynamische levensstijl. In die zoektocht merkte ik ook dat luxe, duurzaamheid en het dagelijks kunnen dragen bij weinig juwelen samengaan. Toen besloot ik het heft in eigen handen te nemen”, lacht Poppe.

Zowel vrouwen als mannen dragen de armbanden. Foto: RR

“In plaats van diamanten te delven uit mijnen, wat helaas soms nog in mensonwaardige omstandigheden gebeurt, komen lab-grown diamanten tot stand in een laboratorium. Ze hebben dezelfde structuur als natuurlijke diamanten.”

Poppe van der Tuijn

“Enkele maanden geleden lanceerde ik mijn eigen juwelenmerk: JUNO Antwerp. In Antwerpen produceren we handgemaakte armbanden. Hiervoor gebruiken lokale ambachtslui zowel 18-karaats goud als lab-grown diamanten. In plaats van diamanten te delven uit mijnen, wat helaas soms nog in mensonwaardige omstandigheden gebeurt, komen deze diamanten tot stand in een laboratorium. Ze hebben dezelfde structuur als natuurlijke diamanten. Naast het ethische aspect en de milieuvriendelijke, duurzame manier waarop we ze produceren, zijn lab-grown diamanten ook betaalbaarder”, schetst Poppe enkele belangrijke voordelen. “Wij werken met veel respect voor onze planeet en voor de rijke traditie van het Antwerpse vakmanschap in de diamantsector. Hopelijk kan ons verhaal andere lokale en startende ondernemers inspireren.”

“Onze collectie is unisex. Zowel vrouwen als mannen dragen de armbanden van JUNO Antwerp “, gaat Poppe verder. “Elke armband is voorzien van een luxueus zijden koordje wat waterbestendig is. Zo kan je het veilig zonder zorgen dagelijks dragen, ook tijdens het douchen of zwemmen. We bieden nu twaalf koordkleuren aan. Zo kan je eenvoudig wisselen en jouw juweel nog meer afstemmen op jouw outfit. Onze juwelen passen bij elke stijl.”

De naam JUNO komt van de Romeinse godin voor kracht, liefde en bescherming. Foto: RR

“De naam Juno komt van de Romeinse godin Juno, die staat voor kracht, liefde en bescherming”, verduidelijkt Poppe. “Elk sieraad is ontworpen om de band tussen mensen te vieren en een blijvende indruk te maken, met een sterke focus op duurzaamheid en lokaal vakmanschap. Verras je geliefde eens met een origineel juweel. Momenteel werken we alleen met een online shop of via verkoop op afspraak. Iedereen kan via de website een afspraak maken om op een stijlvolle locatie in hartje Antwerpen de juwelen te bewonderen en te passen. Bij een aankoop ontvang je ook een certificaat wat zekerheid biedt over de herkomst en de kwaliteit van de gebruikte diamanten.”

In het doosje zit het nieuwste juweel wat begin november uitkomt. Foto: RR

“Begin november lanceer ik een nieuw juweel. Deze keer koos ik voor een groene, lab-grown agaat edelsteen omringd door duurzame diamanten. Ook bij deze collectie kan je kiezen uit een palet van twaalf koordkleuren. En rond dezelfde tijd volgt nog een nieuw sieraad, maar dat blijft nog even een verrassing. Dat kan iedereen online ontdekken als ze JUNO Antwerp bezoeken in hun zoektocht naar een origineel, duurzaam en Antwerps cadeau”, besluit juwelenontwerpster Poppe van der Tuijn.