KEPLER WINWINNER kopie

Dennis haalt op enkele uren 1,75 miljoen op

Kepler, het Genkse bedrijf dat kant-en-klare, energiezuinige woningen bouwt in eigen atelier, heeft 1,75 miljoen vers kapitaal opgehaald. Via het crowdfundingplatform Winwinner stonden 300 investeerders klaar om de onderneming van Dennis Vangeneugden in een mum van tijd van zaaigeld te voorzien.

Via Winwinner kunnen particulieren en vennootschappen rechtstreeks investeren in kmo’s via leningen. Voor Kepler, het bouwbedrijf van Dennis Vangeneugden, liep het snel storm: na 2 uur stond al 1 miljoen euro op de teller, na 48u tekenden meer dan 300 investeerders in voor in totaal 1,75 miljoen euro.

Matthias Browaeys van het Winwinner-platform is onder de indruk: “Initiatieven zoals dat van Kepler vallen duidelijk in de smaak bij ‘kleinere’ beleggers omdat ze al vanaf 500 euro kunnen investeren tegen een aantrekkelijke rente”, vertelt hij. “Het zet hen aan het denken om hun spaargeld op een zinvolle manier te activeren ten gunste van een lokale kmo.”

Kepler heeft al een bestemming voor het extra kapitaal: er zal een nieuwe wijk mee worden gebouwd in Houthalen-Helchteren. Kenmerkend aan het project zijn de innovatieve energievoorzieningen, een centrale overdekte parking met zonnepanelen en een gemeenschappelijk batterijpark, waar de opgeslagen energie gedeeld wordt. Dat, gecombineerd met een E-peil van -15, moet leiden tot een energiefactuur van minder dan 20 euro per maand per gezin. Het doel is om in 2025 145 van deze Kepler-woningen in heel het land te bouwen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Kepler een mooi investeringsbedrag ophaalt via Winwinner. Een eerdere campagne leverde 800.000 euro op in één uur tijd. “We moesten toen talloze mensen teleurstellen omdat ze te laat waren”, aldus Dennis Vangeneugden, CEO van Kepler. “We voelden dat er nog marge was voor een tweede crowdfunding. Dat gevoel wordt nu ook bevestigd. Dit toont aan dat er een behoefte is aan innovatieve financieringsoplossingen die zowel investeerders als ondernemers ten goede komen.”