Gedelegeerd bestuurder voor een dag Foto: Voka

Middelbare scholier voor één dag gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Milan Cools, student economie-wiskunde aan het Instituut Sancta Maria in Aarschot kreeg donderdag de kans om zich een dag lang gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant te noemen. Hij volgde de vergaderingen mee van de huidige gedelegeerd bestuurder, Kris Claes, en mocht ook een kijkje nemen achter de schermen bij Ring Tv.

Aan de Tiensevest in Leuven begon Milan Cools aan zijn dag als gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant. Hij kreeg er uitleg over de Bryo-trajecten, die er zijn voor studenten vanaf 18 jaar, maar ook een inleiding in belangenbehartiging. Hij mocht ook op bezoek bij een van de 2.000 leden van de kamer: Ring Tv.

“Een atypische dag vandaag, want ik mocht mijn werkdag delen met een student. Zijn frisse kijk op onze organisatie zorgt ervoor dat ik ook zelf nieuwe inzichten heb gekregen”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant. “Het blijft voor onze Kamer belangrijk om ook met jongeren te sparren, want zij zijn de ondernemers van de toekomst.”

“Ik volg economie-wiskunde. Deze dag biedt me de mogelijkheid om Voka te leren kennen én om tegelijk ook een goed doel te steunen”, reageert Milan Cools, Instituut Sancta Maria in Aarschot. “Ik was verrast van de hoeveelheid zaken die Voka-KvK Vlaams-Brabant doet voor ondernemingen: het is een zeer veelzijdige organisatie die naast politieke belangenbehartiging ook op veel andere domeinen actief is.”

Loon naar het goede doel

Dit jaar gaat het loon van Milan, 60 euro, naar organisaties die zorgen voor een veilige buurt voor jongeren in de hele wereld zoals KIYO en Spring Communities, organisaties in Burundi waarbij jongeren werken rond duurzaamheid en creativiteit. Jongeren leren er ook hoe te debatteren.