Baudoin Mol BK Pompoenschieten MKB veroverde de eerste plaats op het BK Pompoenschieten in Kasterlee. Foto: MKB

Mekanische Konstruktie Baudoin kroont zich tot Belgisch kampioen pompoenschieten

MKB heeft zijn technische expertise op een wel heel bijzondere manier in de kijker gezet, namelijk door de titel van Belgisch kampioen pompoenschieten in de wacht te slepen.

Het evenement, dat plaatsvond in Kasterlee, trekt elk jaar teams uit heel de Kempen aan, waarbij mechanica en creativiteit worden gecombineerd om pompoenen zo ver mogelijk weg te schieten. Het team van MKB wist zich te onderscheiden met hun aanpak en precisie en slaagde erin om een indrukwekkende afstand van 592 meter te halen met hun zelfgebouwde katapult.

Een technisch meesterwerk

De winnende katapult, ontworpen en gebouwd door de ingenieurs en technici van MKB, is een toonbeeld van technisch vernuft. Het team maakte gebruik van de meest geavanceerde technieken om de perfecte balans te vinden tussen kracht, stabiliteit en nauwkeurigheid. “Onze mechanische achtergrond gaf ons een enorm voordeel”, vertelt Kurt. “We wisten precies hoe we de krachten optimaal konden benutten en de structuur van de katapult konden versterken om maximale prestaties te bereiken.”

De winnende katapult van MKB. Foto: MKB

Trots op innovatie en teamwerk

Voor MKB is de overwinning meer dan alleen een bekroning van hun technische vaardigheden. Het is ook een bewijs van de sterke teamspirit binnen het bedrijf. “Dit project was een geweldige kans om als team samen te werken buiten ons dagelijkse werk”, zegt Steven “En het laat zien hoe we innovatie en plezier kunnen combineren.”