FLANDERS INTERNATIONAL BUSINESS AWARDS 2024 Foto: rr

Twee Antwerpse bedrijven genomineerd voor Flanders International Business Awards

Reynders Pharmaceutical Labels uit Boechout en Gorilla uit Antwerpen zijn genomineerd voor een Flanders International Business Award, respectievelijk in de categorie 'Exporter of the Year' en 'Start-up of the Year.' De awards zijn een initiatief van Flanders Investment & Trade en biedt een platform om het beste van de Vlaamse ondernemingsgeest in de kijker te zetten.

Reynders Pharmaceutical Labels

Reynders Pharmaceutical Labels werd opgericht in 1991. Intussen is de lokale drukkerij uit Boechout met twee drukpersen uitgegroeid tot een internationale speler met 21 drukpersen die tot de Europese top vijf behoort in zijn niche. Innovatie en duurzaamheid blijven tot op vandaag de toon zetten. Reynders Pharmaceutical Labels staat vooral sterk in het drukken van labels met hoge toegevoegde waarde: booklet- en leaflet-, hanger-, vaccine- en smart-labels. De exportfocus ligt vooral op de buurlanden, inclusief het VK.

Bovendien zijn alle medewerkers aan de slag in Boechout, waar het bedrijf een van de grootste werkgevers is. In augustus 2023 zorgde de uitbreiding van de productiesite voor 40% extra capaciteit.

Lees ook: Hét product Made in Antwerpen: Dit zijn de 20 genomineerden voor onze award!

Gorilla

Met zijn geavanceerde data- en AI-applicaties versnelt Gorilla de digitale transformatie van de energie-industrie. De verouderde fysieke en digitale infrastructuren van energie- en nutsbedrijven zijn immers niet opgewassen tegen de snel evoluerende en veeleisende datagedreven marktomgeving van vandaag. Met de SaaS-oplossingen van Gorilla werken energiebedrijven efficiënter, flexibeler en met lagere investeringen. Dankzij nauwkeurige forecasting kunnen ze beter anticiperen op energiebehoeften. Zo zal de ecologische voetafdruk van de volledige energieketen op termijn verkleinen.

Na een eerste kapitaalronde van zes miljoen euro in 2022 haalde Gorilla in 2024 nog eens 23 miljoen euro op om verder in te zetten op internationale expansie. Vooral de VS en Duitsland zijn strategische markten. Vandaag heeft de Antwerpse start-up al kantoren in Londen, Melbourne en Austin en draait het 85% van zijn omzet in het buitenland.

6 november

Midden oktober volgt de tweede en finale ronde voor de eindjury, voorgezeten door Piet Demunter en Sonja Willems, respectievelijk acting CEO van FIT en voorzitter van de raad van bestuur bij FIT. Op woensdag 6 november volgt de prijsuitreiking in de Skyhall van Brussels Airport, waar Vlaams minister-president Matthias Diependaele en acting CEO Piet Demunter de Exporter of the Year, Foreign Investor of the Year en Startup of the Year bekend zullen maken.

In de categorie ‘Exporter of the Year’ dingen Optimum (Hasselt), Reynders Pharmaceutical Labels (Boechout) en Waterleau (Wespelaar) mee naar de prijs. Voor de titel ’Foreign Investor of the Year’zijn het de investeringsprojecten van het Turkse Ciner Glass (Lommel) en Amerikaanse spelers Freepoint Eco-Systems (Gent) en Monarch Tractor (West-Vlaanderen) die de aandacht trekken. Tot slot, als onderdeel van het Startup.Flanders initiatief, strijden in de categorie ‘Startup of the Year’ Henchman (Gent), Gorilla (Antwerpen) en SettleMint (Leuven) om de felbegeerde award.