centho chocolates

Centho Chocolates opent vestiging in Japan

Naast zijn bekroning tot 'Chocolatier van het Jaar' door Gault&Millau opende familiebedrijf Centho Chocolates onlangs ook een nieuwe winkel in de hippe Omotesando-wijk van de Japanse hoofdstad Tokio. De opening werd onder meer bijgewoond door Antoine Evrard, Belgisch ambassadeur in Japan.

De opening van de winkel in Tokio markeert een nieuwe stap in de international expansie van Centho Chocolates, vertelt CEO Geert Decoster. “Het is een eer om onze deuren te openen in Omotesando en onze passie voor chocolade te delen met de Japanse gemeenschap”, aldus Decoster. “Onze samenwerking met lokale cacaoboeren ligt aan de basis van wat we doen en wij zijn vastberaden om via onze winkel in Tokio bij te dragen aan eerlijke handel om mondiaal niveau.”

Centho maakt in het pralines enkel gebruik van originechocolade, rechtstreeks afkomstig van geselecteerde cacaoboeren wereldwijd. Door die directe samenwerking  gaat er voor elke verkochte chocolade 0,10 euro rechtstreeks terug naar de boeren.

Lees ook: Centho van Geert Decoster bekroond als beste chocolatier van Vlaanderen

Eerder dit jaar werd Centho Chocolates door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Chocolatier van het Jaar’ in Vlaanderen. Gault&Millau waardeert vooral de manier “waarop Centho erin slaagt om met romige ganaches gelaagde smaaknuances te creëren die nooit gaan domineren”. “En waardoor de fijne smaak van origine chocolade behouden blijft en vaak subtiel versterkt wordt”, klinkt het.