Devos Capoen

Van Mossel neemt 100 procent in West-Vlaamse autodealers Devos Capoen, Vandenbunder en Lagrou

KORTRIJK, KUURNE - De bekende autodealer Devos Capoen maakt vanaf nu voor de volle honderd procent deel uit van de Nederlandse groep Van Mossel. Het echtpaar Johan en Els Devos heeft zijn 50 procent positie verlaten en zijn resterend aandelenpakket verkocht, maar blijft samen met de twee kinderen operationeel aan boord. Nog in West-Vlaanderen heeft Van Mossel ook de hand gelegd op Vandenbunder (Diksmuide) en Lagrou (Ieper), allebei ook dealers van Renault en Dacia.  

Van Mossel Automotive Group heeft de voorbije tijd niet stilgestaan. De grootste automotive speler van de Benelux kondigt met trots de volledige overname aan van Devos Capoen. In volle coronaperiode verwierf de Nederlandse groep al 50 procent. De resterende 50 procent in Devos Capoen gaan nu ook naar Nederland.

Van Mossel heeft in West-Vlaanderen nog meer actie ondernomen. Ook het Diksmuidse Garage Vandenbunder en het Ieperse Lagrou komen nu volledig terecht in Nederlandse handen. Vandenbunder en Lagrou zijn als verdelers van Renault en Dacia grote namen in hun respectieve regio’s. Zowel Devos Capoen als Vandenbunder en Lagrou staan bekend als familiebedrijven met een zeer klantgerichte aanpak en een brede dienstverlening. De garages in  Diksmuide en Ieper zullen voortaan onder de respectievelijke naam ‘Van Mossel Vandenbunder’ en ‘Van Mossel Lagrou’ opereren. Van Mossel heeft na deze operaties nu zes Belgische vestigingen van Renault-Dacia in handen.

Samen met

Koen Claesen, CEO Van Mossel BeLux, is zeer enthousiast over deze overnames. “Van Mossel en West-Vlaanderen hadden al een goede band, maar dankzij deze veranderingen versterken we onze aanwezigheid nog meer”, aldus Claesen. “We zijn blij dat de families Vandenbunder, Lagrou en Devos-Capoen vertrouwen hebben in ons bedrijf en samen met ons willen bouwen aan het Van Mossel verhaal. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken: de vertrouwde gezichten en de klantgerichte service blijven. Bovendien voegen we ons uitgebreide one-stop-shop concept toe. Van aankoop en reparaties tot financieringen, verzekeringen en leaseopties, wij staan steeds voor de klant klaar. Van Mossel kijkt vol vertrouwen uit naar een succesvolle toekomst samen.”