Schermafbeelding 2024-10-17 om 01.17.54

Limburgs bedrijf trekt provinciegrens over

Kurago, de Limburgse psychologenpraktijk van Glenn Baeten, trekt voor uitbreiding de provinciegrens over. De nieuwe vestiging van het bedrijf komt in Geel. "Het is een volgende stap in onze strategische expansie naar heel Vlaanderen", aldus de zaakvoerder.

Begin 2025 opent Kurago, de grootste psychologenpraktijk van Limburg, een nieuwe vestiging in Geel. Dit wordt al de vijfde locatie van het bedrijf, na Hasselt, Maasmechelen, Lommel en Borgloon. “De expansie is nodig omwille van de groeiende vraag naar professionele ondersteuning op het vlak van mentaal welzijn, en dit zowel voor particulieren als bedrijven”, zegt zaakvoerder Glenn Baeten. “De nood aan psychologische bijstand is nog nooit zo groot geweest. Zowel voor therapie, loopbaanbegeleiding als coaching zijn er steeds meer aanvragen. Ook in de provincie Antwerpen. Vandaar de beslissing om naar Geel te trekken.”

Kurago merkt vooral meer vragen naar ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. “In een tijd waarin het welzijn van medewerkers cruciaal is voor de werking van organisaties, wordt onze hulp vaker ingeroepen. Werkgevers willen graag investeren in het mentale welzijn en de interpersoonlijke vaardigheden van hun medewerkers, want dat resulteert in minder absenteïsme, minder personeelsverloop en een hogere productiviteit.”

Daarmee is Kurago dus nog niet aan het einde van zijn Latijn. De volgende stappen om verder uit te breiden in Vlaanderen zitten in de pijplijn.