kafée kadée 1

Overnemer gezocht voor Kafée Kadée in hartje Mechelen: “Ik zoek iemand die het unieke concept wil voortzetten”

Het kindvriendelijke café in de Keizerstraat in Mechelen is het eerste in zijn soort in onze regio en draait ook goed, maar de onderneemster ontdekte haar echte roepiDe Mechelse Silke Van Rompaey zoekt een overnemer voor haar zaak Kafée Kadée. ng. “Dankzij de kindjes weet ik het nu zeker, ik wil leerkracht worden”, zegt ze.

Onderneemster Silke Van Rompaey (33) opende in de lente van vorig jaar Kafée Kadée in het voormalige pand van d’Afspraak in de Mechelse Keizerstraat. De zaak richt zich specifiek op ouders en grootouders met jonge kinderen. Zo is er een uitgebreide speelhoek en staat alles in het teken van de kleinste bezoekers. Het was de allereerste horecazaak in de Mechelse regio met dat concept, en het bleek al snel een succes.

LEES OOK. Hét product Made in Mechelen: Dit zijn de 14 genomineerden voor onze award!

“Toen ik als jong meisje moest beslissen over mijn studies twijfelde ik heel erg tussen boekhouden of de lerarenopleiding. Ik heb toen de foute keuze gemaakt”

Silke Van Rompaey, Kafée Kadée

“Het café draait goed en we hebben heel veel vaste klanten”, zegt Silke. “Het afgelopen anderhalf jaar heb ik ook al heel wat kindjes groter zien worden, dat is heel leuk. Maar na lang twijfelen heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om een overnemer te zoeken voor het café. Dit was mijn grote droom en ik heb het anderhalf jaar met heel veel plezier open gehouden, maar net door met de kindjes bezig te zijn, vond ik mijn echte roeping.”

Kafée Kadée is een horecazaak waar kindjes thuis zijn. — © Joren De Weerdt

Want de Mechelse zit zelf opnieuw op de schoolbanken. “Toen ik als jong meisje moest beslissen over mijn studies twijfelde ik heel erg tussen boekhouden of de lerarenopleiding. Ik heb toen de foute keuze gemaakt”, zegt Silke. “Dat heb ik eens te meer beseft door met de kindjes te spelen in het café. Ik had toen voor leerkracht moeten kiezen, dat weet ik gewoon, maar ik kan de klok niet terugdraaien. Daarom waag ik nu de sprong.”

Niet dezelfde fout maken

“Ik wil meer doen dan enkel met de kindjes spelen en hun eten of drinken brengen, ik wil hen ook echt iets bijbrengen”, klinkt het. “En dus studeer ik nu voor leerkracht lager onderwijs. Het was zeker geen gemakkelijke beslissing. Ik heb er lang over nagedacht, want ook Kafée Kadée heeft me altijd heel veel energie gegeven, maar uiteindelijk moest ik de knoop doorhakken. Ik wilde niet dezelfde fout maken als vroeger, dus ik sta ook achter deze beslissing, hoe moeilijk ze ook is.”

Dat Silke ermee stopt, betekent niet het einde van Kafée Kadée. “Toch niet als het van mij afhangt” zegt ze. “Ik ga op zoek naar een overnemer die het volledige concept wil voortzetten. Voor zover ik weet, bestaat het nog nergens, zeker niet in onze regio. Het is dus een unieke horecazaak waar kindjes echt thuis kunnen zijn. Daar heb ik het voorbije anderhalf jaar eigenlijk alleen maar positieve reacties op gekregen. Ook ouders vinden het heel tof dat ze hier terecht kunnen.”

Missen

“Dat het de bedoeling is dat de zaak wordt voortgezet, sterkt me in mijn beslissing”, klinkt het. “Ik ga me ook goed laten begeleiden in de zoektocht naar een overnemer. Maar natuurlijk zal ik Kafée Kadée missen. De vele lieve mama’s, de collega’s en natuurlijk de kindjes. Ik heb met veel van hen een goede band opgebouwd en we konden altijd goed samenwerken. Het café heeft me ook veel geleerd, bijvoorbeeld over leiding geven. Dat neem ik allemaal mee naar de toekomst.”

Keihard werken

Tot wanneer er een overnemer gevonden is, blijft Silke de zaak combineren met haar studies. “We blijven keihard werken en de zaak blijft dus ook gewoon open”, benadrukt ze. “Je kan hier nog steeds terecht samen met je kindjes voor een lekker hapje en een drankje en om te ravotten met de andere kindjes.”