lize willems ma marraine tongeren

Lise Willems is Lady Chef of the Year!

Lise Willems, chef van restaurant Ma Marraine in Tongeren, werd zopas in Brugge uitgeroepen tot onze nationale Lady Chef of the Year. Het gaat om een belangrijke prijs voor excellentie, innovatie en leiderschap van een vrouwelijke chef in de Belgische culinaire scène.

Uit recente cijfers blijkt dat wereldwijd minder dan een kwart van de professionele chefs een vrouw is. “We hebben inspirerende rolmodellen nodig om gelijke kansen op de werkvloer en in de maatschappij te stimuleren en garanderen”, vindt de organisatie van de wedstrijd Lady Chef of the Year. En dus wordt er al sinds 1991 elk jaar een topper uitgekozen die het kroontje mag dragen.

Maandagavond vond in het Concertgebouw van Brugge de finale plaats. Als absolute winnaar werd gekozen voor Lize Willems, de 30-jarige chef-kok van restaurant Ma Marraine in Tongeren. Opmerkelijk, want het restaurant is nog geen twee jaar open. Ze was als enige Limburgse genomineerd voor de prestigieuze wedstrijd.

Lees ook: Tongerse kan Lady Chef of the Year worden

Lize is superblij met de overwinning: “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik tot beste vrouwelijke chef van België ben verkozen, maar de erkenning doet me enorm plezier. Het is hard werken, zeker aangezien ik in mijn restaurant naast de keuken, ook de zaal run. Maar chef zijn is het mooiste dat er is.”