Foresco Group Jan Ponnet Cedric De Quinnemar

Genks groeibedrijf mikt op 1 miljard omzet

Het pallet- en verpakkingsbedrijf Foresco voorziet een financiële injectie van 50 miljoen euro voor expansie op de Europese markt. Dat levert zo’n honderd extra banen op. Streefdoel is een omzet van 1 miljard in 2027.

Foresco, met gloednieuw hoofdkantoor in Genk, is marktleider in de Benelux voor houten palletten en verpakkingen. Er worden maar liefst 2.000 verschillende soorten producten gemaakt. Het bedrijf ziet nu zijn kansen schoon om zijn aandeel in Europa te vergroten. De afgelopen vijf jaar nam Foresco tientallen kleine bedrijfjes over. In totaal heeft de onderneming nu 47 vestigingen in België en Nederland. “Dat is teveel”, zegt Jan Ponnet, de CEO van Foresco die het bedrijf overnam in 2009. “We gaan meer centraliseren. Zodanig dat onze medewerkers geen lange afstanden moeten overbruggen om op hun werk te geraken.”

“Tegelijk gaan we ons segment in Europa vergroten”, zegt Ponnet. “In eerste instantie in de Scandinavische landen en in een volgende fase in Duitsland. Om die groei mogelijk te maken kunnen we rekenen op 50 miljoen euro vanuit een uniek publiek-privaat partnerschap. Door de uitbreiding en verhoging van de productie komen er 100 mensen bij de 1.800 mensen die vandaag al voor Foresco werken in de Benelux. Ons streefdoel is om in 2027 een omzet van 1 miljard euro te bereiken.”